Мешканці Рудного підуть пікетувати АТП №1, якщо їм не збільшать кількість автобусів до селища

2716 0
Торік у Львові планували запустити до Рудного новий маршрут №28а.
Фото: Дивись.info

Фото: Дивись.info

Мешканцям Рудно пообіцяли вирішити проблему із транспортом. До п’ятниці мають напрацювати рішення, яке розглянуть на виконкомі. Тvoemisto.tv довідувалося у мешканців, чого вони вимагають і про що домовилися з мерією.

Читайте також: Протестувальники перекрили кільцеву дорогу біля Рудного. Що вимагають 

Мешканці Рудного кажуть, що аби доїхати до Львова, їм потрібно йти у центр селища або чекати маршрутку №28, яка курсує декілька годин вранці і кілька ввечері. Місцеві говорять, що це маршрут-примара і так триває декілька років.

«Ми відірвані від світу. Зараз карантин, хтось йде до школи на 8.40, хтось на 9.20 є також друга зміна. Навіть вчителям важко до школи доїхати. Ми не можемо вибратись ні по селищу, ні у місто», – каже мешканка селища Оксана Вишневич.

Маршрутка №28 курсує лише з понеділка по суботу. У неділю, каже Оксана Вишневич, вихідний, а також у державні свята. Натомість у міськраді пояснюють, що маршрут є збитковим. Зараз виїжджає три автобуси, що забезпечують по 30 місць. Кажуть, що місто несе 103-105 тисяч збитків. Окрім маршруту №28, у Рудно їде автобус №52 (18 машин), а також приміські маршрути № 184 та № 184А.

«28-ий – це єдиний маршрут, який курсував більшою частиною нашого селища. 52-ий курсує у Зимній Воді і захоплює дві чи три зупинки нашого селища. Він навіть 80% не обслуговує нашого населення. Решта автобуси, які називають чиновники ЛМР, не курсують ні по вул Лесі Українки, не їдуть у район дач чи на Старе Рудно», – каже пані Оксана.  

Читайте також: Петиція про збільшення кількості автобусів до Рудного набрала понад пів тисячі голосів

Мешканці вимагають, аби збільшили кількість транспорту на маршруті № 28. Просять, аби за цим маршрутом курсували низькопідлогові автобуси. А також вимагають продовжити маршрут від Старого Рудно до духовної семінарії. Так він охопить всі райони селища.

Вранці 3 жовтня мешканці Рудно перекрили кільцеву дорогу західного обходу Львова, аби привернути увагу до своєї проблеми. Вони ходили пішохідним переходом, пропускали транспорт кожні 5 хв.

Учора, 5 жовтня, мешканці зустрілись із міським головою. Кажуть, що він підтримав їхні вимоги, доручив створити робочу групу, яка напрацює проєкт рішення. Його винесуть на розгляд виконавчого комітету, що відбудеться у п’ятницю, 9 жовтня.

«Вчора із нашими вимогами погодився міський голова. Він пообіцяв, що курсуватимуть низькопідлогові автобуси через Вул.Вербицького(Старе Рудно)до Духовної семінарії. Нині знову маємо зустріч у міській раді. Ми платники податків, тож маємо бути забезпечені транспортом», – додає мешканка Рудного.

До робочої групи входитимуть п’ятеро делегованих осіб від селища. Оксана Вишневич каже, що наразі мешканці вірять що до них дослухаються, тому перекривати дорогу не планують. Але, якщо проблему не вирішать, вони перекриватимуть дорогу перед АТП №1.

Читайте також: До Рудного хочуть запустити новий маршрут №28а 

Нагадаємо, у 2019 проблеми з транспортом мешканці Рудно намагались вирішити зареєструвавши петицію. Вона набрала необхідну кількість голосів. І її навіть підтримали депутати ЛМР. Відповідно до ухвали, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР мав підготувати «дорожню карту щодо налагодження сполучення із смт. Рудно».

Додамо, що торік у Львові планували запустити до Рудного новий маршрут №28а з низькопідлоговими автобусами.

Вікторія Савіцька

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто» за підтримки компанії EasyPay

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!