Політична реклама

Що треба знати батькам майбутніх першокласників

1936 0
Щоби початок навчання не страв для дитини стресом, батькам радять готувати дитину до першого класу заздалегідь

Як підготувати дитину до шкільного життя, радить Вкурсе.

Варто провести  дитині невелику екскурсію до школи: походіть по двору і навколо неї, а потім увійдіть всередину. Бажано показати дитині, в якому класі вона буде вчитися, де знаходиться туалет.

Кілька разів за місяць можна потренувати збори до школи: одягнути шкільну форму, скласти рюкзак.

Щоб привчити дитину вставати раніше, досить щодня віднімати від її сну по 5-10 хвилин.

Необхідно поставити в кімнаті малюка годинник і показати як він працює. Також важливо, щоб малюк вмів укладатися в терміни. Для цього слід скласти графік.

Зелений колір і стимулює увагу, і розслабляє. Бажано, щоб в кімнаті малюка з’явилося щось зелене. Психологи кажуть, що тільки після 7 років у дитини починають працювати частини мозку, які відповідають за утримання тіла в одній позі.

Корисно буде щодня протягом місяця пропонувати дитині посидіти хоча б три хвилини, уважно розглядаючи якусь картинку. При цьому давати їй якесь завдання, наприклад, розповісти потім про свої враження чи скласти якусь історію по цьому малюнку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!