Шестеро мешканців Львівщини мають підозру на штам «Дельта». Що відомо

4810 0
Четверо з них повернулись із Росії, двоє – з Великобританії.
Фото:  НАМН України

Фото: НАМН України

Станом на сьогодні, 21 липня, у шести мешканців Львівської області підозрюють штам коронавірусу «Дельта». Четверо з них повернулись із Російської Федерації, ще двоє – із Великобританії. Оскільки в п’яти людей на кордоні тест на коронавірус показав позитивний результат, їх госпіталізували. Ще одна дівчина перебуває вдома на самоізоляції. Чи захворіли вони точно на небезпечний штам, буде відомо до кінця тижня. Про це Тvoemisto.tv розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Україна може запровадити двотижневу самоізоляцію при в'їзді для невакцинованих

За його словами, згідно з Постановою Кабінету Міністрів, усім особам, які прибувають з пандемічних країн, тобто тих, де високий рівень захворюваності на Covid-19 – наприклад, Індії, Великобританії, Росії – повинні проводити експрес-тест на антиген. Якщо позитивний – осіб ізольовують, а згодом проводять ПЛР-тест.

«Усі люди, які зараз мають підозру на штам коронавірусу «Дельта», є мешканцями Львівської області. Це і чоловіки і жінки середнього і старшого віку. Двоє пасажирів, які повернулися з Великобританії, мали позитивний результат, відтак, їх госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні. Ще четверо прибули з Російської Федерації. Троє з них мали позитивний результат і їх також госпіталізували, а одну жінку, в якої тест був негативний, перевели на домашню самоізоляцію», – каже Орест Чемерис.

Наразі, за словами головного медика області, триває визначення власне генотипу коронавірусу. Для цього зразки шести осіб, які повернулися з пандемічних країн, де вирує «Дельта»-штам, відправили на дослідження в Київський Центр громадського здоров’я.

Читайте також: В Україні знову хочуть посилити карантин

«При проведенні ПЛР-тесту визначають наявність вірусу. А ось антиген в Україні роблять лише у столичному Центрі громадського здоров’я. Результати цих досліджень обіцяють до кінця тижня», – додав Орест Чемерис.

Як уточнив Тvoemisto.tv директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, стан пацієнтів, яким підозрюють небезпечний штам Covid-19, нормальний. Загрози їхньому життю не має.

«До нас люди потрапили 4-5 днів тому без якихось клінічних симптомів – ані підвищення температури, ані запалення легень вони не мають. Тим не менше, оскільки урядом визначені протиепідемічні заходи України і тестування після прибуття показало позитивний результат, їх госпіталізували», – каже Сергій Федоренко.

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон

За його словами, люди, з яких дві сімейні пари, знаходяться в окремо ізольованих палатах, всі епідемічні застереження збережені.

«Від того, які будуть результати аналізів, залежатиме й термін їхнього перебування в нашій лікарні. До кінця тижня приймемо рішення або про їх виписку або подальше лікування», – додав Сергій Федоренко.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!