Школа в Брюховичах. Стало відомо, скільки ще коштів потрібно, аби вона запрацювала

3884 0
Повна вартість будівництва становитиме 126 мільйонів.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

25 мільйонів гривень, які депутати Львівської міської виділили в бюджеті розвитку на добудову школи в Брюховичах, не вистачить для здачі її в експлуатацію. Як повідомила Tvoemisto.tv керівниця департаменту освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, загалом потрібно 48 мільйонів. Відповідно, повна вартість проєкту становитиме 126 мільйонів.

Зокрема, йдеться про будівництво нового корпусу 41-ої школи у селищі Брюховичі, яке розпочалося ще у 2016 році.

За словами Зоряни Довганик, зараз роботи на об’єкті призупинені, оскільки замовником робіт тепер стало управління освіти ЛМР (раніше – Брюховицька селищна рада). Створена відповідна комісія, яка перевіряє достовірність виконаних будівельних робіт до задекларованої суми. Лише після цього буде підписана угода з підрядником про їх продовження.

«Відбувається процес передачі документів від одного замовника до іншого. Тож зараз немає можливості фінансувати будівництво, поки не буде визначено достовірності усіх робіт», – додала Зоряна Довганик.

За словами представника компанії «ХоСаРо» Андрія Марківа, яка будує тут, роботи зі зведення школи призупинили ще у кінці листопада минулого року. Коментуючи ймовірність здачі навчального закладу до першого вересня цього року, Андрій Марків заявив, що це можна зробити, однак наразі без благоустрою.

Крівниця управління освіти зазначила, що 25 млн гривень, які передбачили у бюджеті розвитку, недостатньо для завершення проєкту. «Потрібно 48 млн гривень, з яких виділили лише 25 млн. На благоустрій території місто буде ще додатково надавати кошти», – заявила вона.

Чиновниця пояснила, що до передачі школи на баланс управління освіти Львівської міськради на будівництво виділили 78 млн грн, з них 34 млн – це кошти з міського бюджету Львова, 12,5 млн – селищної ради Брюховичі, решта коштів отримали з державного бюджету, зокрема з Фонду регіонального розвитку соціально-економічних проєктів. Тож після усіх корегувань, які зробили у 2018 році, загальна вартість будівництва становить 126 млн гривень.

У майбутньому навчальному закладі буде навчатися 660 учнів. Зкола зараз вміщає 475 дітей, але відчувається брак приміщень.

«Відкриття цієї школи Брюховичах дасть можливість дітям, які мешкають у селищі, не їздити на навчання у Львів», – додала Зоряна Довганик.

За словами директора 41-ої школи Володимира Божейка, також має бути капітальний ремонт приміщення навчального закладу. За його словами, між тим приміщенням, яке зводиться і наявним, зроблять прохід.

Відповідаючи на запитання, які ще навчальні заклади цього року планують здати в експлуатацію чи розпочати будівництво, керівниця управління освіти розповіла, що насамперед школу у Рудно. А також займуться добудовою корпусу гімназії «Провесінь», зведенням спортивних залів у 47 та 7 школах Львова.

«Будемо оголошувати торги на будівництво закладу дошкільної освіти на Білогорщі», – додала вона.

Фото, відео  Тарас Бабенчук 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!