Скільки часу витрачали батьки на уроки з дітьми в 2020 році, – результати дослідження

1646 0
У середньому, підготовка домашніх завдань із матерями займала більше часу, ніж із татами.
Фото: Thomas Park for unsplash

Фото: Thomas Park for unsplash

В Україні школярі в 2020 році були змушені перейти на дистанційне навчання, внаслідок чого більшість батьків стали витрачати більше часу на підготовку уроків із дітьми. Про це свідчать результати дослідження «Інституту міста».

Читайте також: У школах Львова та області можуть змістити різдвяні канікули через локдаун

Зазначається, що 69% опитаних батьків заявили про негативний вплив дистанційного навчання через погіршення засвоєння матеріалу. Відповідно до результатів дослідження, найважче пережити онлайн-навчання було батькам дітей молодшого шкільного віку, які зовсім не можуть навчатись самостійно.

Читайте також: Школи Львівщини хочуть перевести на єдину електронну платформу навчання

Крім того, 72,4% батьків відзначили, що стали витрачати більше часу на навчання дітей, а для 58,6% із них це було складно.

Читайте також: Іноді мої учні печуть солодощі, а не вчать математику – львівська вчителька про дистанційне навчання

Водночас на підготовку своєї дитини до навчання батьки щодня витрачали в середньому 3 години 37 хвилин. Проте середній час підготовки із мамами складав 3 години 56 хвилин, а з татами – 3 години 9 хвилин.

Нагадаємо, Кабмін запроваджує в Україні локдаун із 8-го до 24-го січня включно. На канікули також відправлять всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Уже відомо, що деякі школи Львова та області залишать канікули з четверга, 24 грудня, і до понеділка, 11 січня. Решта два тижні, в які ще діятиме локдаун, переведуть учнів на дистанційне навчання. Також є школи, які канікули змістять. Ще частина шкіл прийняла рішення піти на канікули з четверга, 31 грудня, а на навчання повернутися не у понеділок, 18 січня, а 25-го.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!