Чиновники визначились, скільки районів буде на Львівщині

3855 0
Є три варіанти: на 5, 6 і 7 районів.
ілюстративне фото: digileaders.com

ілюстративне фото: digileaders.com

Чиновники ЛОДА разом з міністерством громад та народними депутатами обговорили формування адмінустрою Львівщини.

У Львівській області ОДА пропонує створити шість районів: Львівський, Дрогобицький, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Золочівський. У експертів є варіант на п’ять районів: без Стрийського (або без Самбірського). Є також варіант на сім районів: Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Новоявірівський, Самбірський та Стрийський. Із варіантами можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також: Великий Львів. Чи зможе місто об'єднати приміські села і розширити свої межі

Народний депутат від Львівщини Павло Бакунець запропонував виокремити на Львівщині прикордонний район з центром у Яворові.

Народні депутати Тарас Батенко, Роман Лозинський та Віталій Безгін в цілому підтримали варіант ОДА, але рекомендували доопрацювати з врахуванням пропозицій експертів та утворення Новояворівського району.

За словами заступника міністра розвитку громад В’ячеслава Негоди, у ЛОДА є тиждень, щоб визначитись із остаточним варіантом. Після цього почнуть роботу над законопроєктом.

Читайте також: Район Львівський. Що ще змінить децентралізація в нашій області

В’ячеслав Негода також додав, що громади не має хвилювати, якти чином будуть сформовані районі.

«Коли ми говоримо про нові райони, то маємо на увазі впорядкування діяльності в областях саме державних органів. Самоврядних функцій на районному рівні не залишиться. Отже ні жителям, ні керівництву громад немає сенсу перейматися з приводу майбутньої конфігурації районів», – каже урядовець.

Нагадаємо, на Львівщині виникли суперечки щодо формування ОТГ поблизу Львова, але останнє засідання відповідної комісії, де мали розглянути це питання, зірвали мешканці Сокільник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!