Скільки шкіл на Львівщині не мають внутрішніх вбиралень, що вимагатиме з 1 січня санітарний регламент

1527 0
Усі ці території мають забезпечити вбиральнями за кошти місцевих бюджетів з залученням інших джерел фінансування.
Фото: ілюстративне/lutsk.rayon.in.ua

Фото: ілюстративне/lutsk.rayon.in.ua

На Львівщині 17 закладів середньої освіти не мають облаштованих внутрішніх вбиралень, які із 1 січня вимагатиме новий санітарний регламент. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Зокрема, йдеться про шість закладів у Турківському районі (Криква, Яблунів, Головське, Хащів, Буковинка, Дністрик-Дубовий – останні дві школи є малокомплектними). У Старосамбірськму районі таких одинадцять. Зокрема, у Бабинській ОТГ є село Береги, де теж малокомплектна школа на 18 дітей.

І ще один освітній заклад у Самбірському районі – у Воютицькій ОТГ, у селі Букова. Загалом 17 закладів середньої освіти з 1 194 на Львівщині.

«Добре знаю той район, там дуже маленькі школи, які здебільшого будуть закриті наступного року», – каже він.

Читайте також: Без цукру, без хліба немає обіду. Як змінити меню у львівських школах

Усі ці території мають забезпечити вбиральнями за кошти місцевих бюджетів з залученням інших джерел фінансування. Окрім цього, вони мають до кінця грудня подати терміни припинення функціонування закладів, які планують закрити, щоби розуміти, де треба встановлювати внутрішні санвузли, а де  – ні. 17 ЗСО з 1194 не мають. 

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я розробило новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Документ починає діяти 1 січня 2021 року. Серед іншого, у новому Санітарному регламенті змінили підходи до організації харчування. У школах дозволяють організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР. Детальніше читайте за посиланням

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!