Скільки транспорту курсує в будні у Львові і чому львів'яни стоять у чергах на маршрутки по годині

3680 0
В управлінні транспорту кажуть, що на дорогах міста курсує максимально можлива кількість автобусів та вагонів.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У будні на маршрути у Львові виїжджає 226 автобусів від АТП-1 і 175 – від приватних перевізників. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказав начальник управління транспорту міськради Львова Орест Олеськів.

Окрім того, курсують 73 трамвайні вагони і 60 тролейбусів.

«Це більше, ніж в аналогічний період минулого року. Але через те, що дозволено їздити тільки на сидячих місцях, пропускна здатність транспорту є утричі меншою зараз. Ця кількість є стабільною вже протягом тижня, з того часу, як відновили пільговий проїзд. Значного, такого критичного зростання пасажиропотоку поки немає. Але це може бути пов’язано з тим, що не всі ще про це знають. Більш показовим буде наступний тиждень, у понеділок-вівторок зможемо оцінити ситуацію», – сказав Орест Олеськів.

Він додає, що загалом в АТП-1 є доступними близько 230-250 автобусів, але деякі мають бути в резерві, на підміні, частина – на ремонтах.

«Ми дійшли до максимально можливих випусків. Враховуючи фінансову ситуацію, можливості випускати суттєво більше автобусів немає», – говорить чиновник.

Орест Олеськів додає, що для того, аби львів'яни годинами не стояли в черзі на автобус, аби потрапити на роботу, «з транспортної точки зору» потрібно було б відновити можливість їхати у транспорті стоячи.

«Але це може наразити пасажирів на більший ризик інфікуватись коронавірусом», – каже він.

Читайте також: «Вдягаю костюм і їду». Сімейна лікарка про паніку пацієнтів та роботу під час пандемії

Та й ухвалити таке рішення може лише міська комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій на підставі рішення комісії обласного рівня та уряду. Так само лише комісія з питань ТЕБ і НС може зробити рекомендацію пільговикам користуватись транспортом з 11:00 до 16:00 обов’язковою до виконання.

«Частково допомагали смуги громадського транспорту, що прискорюють проїзд. Але є нерозуміння з боку водіїв і деякі смуги ліквідовані. Відповідно, транспорт ще втрачає час у заторах», – гооворить начальник управління транспорту.

Та поки карантин і тривають ремонти вулиць на деяких ділянках, смуги руху громадського транспорту не відновлюватимуть.

«Але коли ситуація стабілізується і відновлять рух на низці вулиць, тоді можна буде відновити смуги громадського транспорту», – каже Орест Олеськів.

Читайте також: Безпечний проїзд. Як позбутися готівки у громадському транспорті Львова

Нагадаємо, минулого тижня міськрада Львова відновила безкоштовний проїзд для пільговиків у міському транспорті, але водночас транспорт курсує в режимі спецперевезень і не може перевозити більшу кількість пасажирів, ніж у ньому є місць для сидіння.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!