Сьогодні у Храмі Святого Лазаря вперше відбудеться Літургія для чоловічого хору

1197 0
Початок Літругії об 11.00 годині.
Фото: Dudaryk Choir

Фото: Dudaryk Choir

Сьогодні, 20 червня, у Храмі Святого Лазаря, що на вул. Коперника, відбудеться прем’єра Літургії для чоловічого хору о. Михайла Вербицького. Початок Літургії об 11.00 год., йдеться Фейсбук-сторінці повідомив Dudaryk Choir.

Читайте також: Букет життя. Львів'ян просять купувати символічні троянди, щоб врятувати маленьку Вікторію

За словами художнього керівника Дмитра Кацала, до Літургії отець Михайло доклався найбільше. Спочатку зробив виклад «студитський» – чоловічий, однорідний, строгий з відсилками до Києво-Печерського звучання. Згодом переосмислив, додав малі частини і, найважніше, ввів жіноче сопрано і альта, рясно додавши прикрас, мелодичних «піруетів», драматургії і патетики, таким чином означивши другий її життєвий етап.

«Ця партитура, її метаморфози мені співзвучні із біографією самого автора. Численна музична спадщина заслуговують на особливе місце в українській музичній культурі. А чого вартий наш Славень, «Хваліте Господа», «Отче наш» чи «Заповіт». Кому збракло, заходьте в електронну бібліотеку капели», – зазначив Дмитро Кацал.

Читайте також: Амфітеатр, скляна світлиця і концертний зал. Як «Дударик» планує оновити простір біля храму Св. Лазаря

Нагадаємо, що «Дударик» поблизу храму Святого Лазаря займається з 1989 року. Наразі уся площа, а також будівлі храму та школи – не у задовільному стані. Ремонт тут не здійснювали давно, лише, коли у 2019 р. реконструювували громадський пішохідний простір на самій вулиці Коперника, частково відремонтували мур 17 ст., який є частиною храмового комплексу Святого Лазаря і шпиталю, який тут був.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!