США на місяць припиняють повітряне сполучення з Європою

2754 0
Виняток – Велика Британія.
фото: zn.ua

фото: zn.ua

Президент США Дональд Трамп у своєму відеозверненні до американців повідомив, що від півночі п’ятниці, 13 березня, США на 30 днів скасовує повітряне сполучення з Європою. Винятком буде лише Велика Британія.

Таке рішення ухвалене, за словами Дональда Трампа, для запобігання поширення коронавірусу Covid-2019.

Читайте також: Чому карантин у Львові запровадили саме зараз

Для американців, які повертаються додому з Європи, також буде виняток, але вони повинні будуть пройти перевірку на коронавірус.

Водночас транспортне сполучення з Китаєм і Кореєю можуть відновити раніше, ніж планувалось, якщо ситуація там покращиться.

Для підприємств, що можуть постраждати від обмежень, впроваджених через коронавірус, введуть пільги та відтермінування у сплаті податків.

Усередині США, каже Дональд Трамп, наполегливо рекомендується не подорожувати населенню старшого віку і тим, хто має проблеми зі здоров’ям. Їм також рекомендують утриматись від місць скупчення людей.

«Розумні кроки сьогодні зможуть запобігти поширенню захворювання завтра», – каже Дональд Трамп.

Нагадаємо, Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною, Німеччиною, Чехією, Білоруссю та Росією. Італія оголосила про карантин і закриття кордонів.

Читайте також: Закриті школи та скасовані рейси. Усе, що треба знати про карантин у Львові та Україні

Учора, 11 березня, карантин на три тижні ввели і в Україні. Він передбачає припинення навчання у садочках, школах та вишах, перенесення масових заходів на пізніші місяці та обмеження у роботі КПП. Щоправда, щодо КПП детальної інформації в уряді ще не повідомили.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!