Стадіон «Арена Львів» планують дофінансувати і повністю ввести в експлуатацію

6742 0
Відповідну постанову погоджуватимуть наступного тижня.
фото: find-way.com.ua

фото: find-way.com.ua

У міністерстві інфраструктури обрали п'ять об'єктів Євро-2012, що дофінансують і повністю введуть в експлуатацію. Про це повідомляє міністр кабінету міністрів Олег Немчінов.

Окрім «Арени Львів», у переліку об'єктів, що отримають дофінансування, також аеропорт «Львів» імені Данила Галицького, харківський аеропорт, НСК «Олімпійський» та стадіон «Скіф».

Для завершення будівництва цих об'єктів прогнозовано потрібно 902 млн грн, з яких 583,04 млн грн є предметом розгляду судовими інстанціями.

«Також передбачається проведення спеціального будівельно-технічного аудиту, за підсумками якого можна буде оцінити реальну вартість робіт для дофінансування. Саме фінансування буде відбуватися за рахунок коштів, які вже є на рахунках Державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів», – пише Олег Немчінов.

Читайте також: Стадіон Арена Львів опинився у фінансовій ямі

Після опрацювання з міністерством фінансів наступного тижня розпочнеться процес погодження відповідної постанови.

Нагадаємо, стадіон, яку протягом 2008-2011 років будували спеціально до «Євро 2012», ввели в експлуатацію не повністю, а комунікаційні мережі вимагають додаткових ремонтних  робіт. У 2015-2016 тут грав «Шахтар», завдяки чому борги вдавалось покривати. Після того, як клуб перестав проводити матчі у Львові, стадіон не має заповненості, а отже – й коштів на подальші ремонтні роботи. Нині, здебільшого, стадіон використовують як майданчик для проведення конференцій та форумів. 

У 2018 році його планували передати в підпорядкування Львівської обласної ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!