Стали відомі номінанти кінопремії «Золота Дзиґа»

1051 0
За участь у конкурсі змагалось 86 повнометражних та короткометражних стрічок.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Українська кіноакадемія визначила номінантів на п’яту Національну кінопремію «Золота Дзиґа». Зокрема, лідером за кількістю згадок та номінацій стала картина режисерки Наталії Ворожбит «Погані дороги». На другому місці – стрічка «Атлантида» Валентина Васяновича, а на третьому – «Толока» Михайла Іллєнка.

Фільм режисерки Наталії Ворожбит «Погані дороги»

Як зазначають організатори, цього року «Золота Дзиґа» вручатиметься вп’яте. І саме у 2021-му вона стане особливим свідченням того, що українська кіноіндустрія працює за будь-яких обставин. Навіть в умовах світової пандемії минулий рік став для українських фільмів багатим на міжнародні відзнаки.

Читайте також: «Дім за склом». Львівський режисер знімає кіно у затопленому храмі на Київщині

Загалом на участь на «Золоту Дзиґу» було подано 86 повнометражних та короткометражних стрічок.

За інформацією української Кіноакадемії, 23 квітня визначать переможців цьогорічної Кінопремії.

Загалом кінопремію «Золота Дзиґа» вручатимуть у 23 номінаціях. Серед них одна нова – «Найкращий ігровий серіал».

Фільм «Атлантида» режисера Валентина Васяновича

В шести номінаціях – «Найкращий монтаж», «Найкращий грим», «Найкращий дизайн костюмів», «Найкращий звук», «Найкращі візуальні ефекти» та «Найкращий ігровий серіал» – переможців визначатимуть члени Наглядової ради та Правління.

Читайте також: Прем’єри весни. Які українські фільми вийдуть у прокат

Також вони оберуть переможця у номінації «Відкриття року». А лауреата «Премії глядацьких симпатій» визначать глядачі онлайн-голосуванням.

Цьогорічні лідери за кількістю номінацій – «Погані дороги» (15), «Атлантида» (11), «Толока» (9), «Земля блакитна, ніби апельсин» (4) і «Черкаси» (4).

Достовірність оприлюднених результатів голосування підтверджує аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором П’ятої Національної кінопремії.

Фото: Нове українське кіно, Радіо Свобода


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!