Стан погіршився. 26-річну Ірину, яку у Львові вразило струмом, підключили до ШВЛ

55954 0
Через розвинену пневмонію жінку перевели на штучну вентиляцію легень.
Фото Ірини Петрик

Фото Ірини Петрик

Стан 26-річної Ірини Петрик, яку на початку липня вразило струмом на цистерні вантажного потяга і вона отримала 70% опіків тіла, важкий. Якщо у перші дні вона ще була при свідомості, то зараз через проблеми із легенями лікарі перевели її на штучну вентиляцію легень. Про це Тvoemisto.tv розповів завідувач Центру термічної травми та пластичної хірургії 8-ї міської лікарні Василь Савчин.

Читайте також: У Львові жінку ударило струмом, вона була на цистерні вантажного потяга

За її словами, минулого тижня Ірині провели кілька висікань змертвілих тканин на тілі.

«Стан пацієнтки важкий, вона знаходиться в реанімації. Ми за неї боремося, але прогнозів ніяких не даємо. Втішного немає нічого. Зараз вона заінтубована, знаходиться на штучній вентиляції легень, бо у неї розвинулися проблеми з легенями. Мабуть, все ж таки струм уразив легені», – каже Василь Савчин.

Батьки Ірини, які з Волинської області, увесь час знаходяться поруч з донькою. Часто їм доводиться купувати дорогі ліки, аби полегшити біль доньки та пришвидшити її лікування. Інколи суми за день сягають більше 10 тис. грн.

«Знаю, що потреб в крові для Ірини зараз немає. Щодо коштів, то так, вони потрібні, адже не відомо, як довго вона перебуватиме ще у лікарні і яке буде подальше лікування. Багато медикаментів батькам доводиться купувати самим, хоча вони кажуть, що справляються. Тим не менше, є відкритий банківський рахунок, куди кожен бажаючий може фінансово долучитися», – каже Богдан Шведт, який організував допомогу для Ірини.

За його словами, конкретної потреби в якихось ліках не має, адже чи не щодня для Ірини потрібні інші.

Читайте також: Штучна шкіра та вправність рук. Як у Львові рятують дітей і дорослих з опіками

«Наприклад, минулого тижня доволі дорогі ліки передавали для сім’ї аж з Червонограда, бо у нас їх не було. У перші дні лікування для Ірини потрібен був «Альубумін», одна капсула якого коштує 2 тисячі гривень. А таких треба було чотири в день. Зараз знову потрібні інші антибіотики вартістю по 2,5 тис. грн. Їх треба 5 штук. Тому, думаю, родині фінансова допомога не завадить», – додав Богдан Шведт.

Номери карток для фінансової допомоги: 5168872770465812 (OTP), 5375414101276268 (mono), та 4149 4993 4416 9972 (мати Петрик Лариса Олександрівна)

Нагадаємо, 26-річну Ірину Петрик вразило струмом на цистерні вантажного потяга 9 липня. Вона отримала 70% опіків тіла, утім вижила і перебуває при свідомості. Її госпіталізували у 8-му лікарню Львова. 12 липня їй провели першу операцію із висічення змертвілих тканин. Найбільше в Ірини обпечені тулуб, верхні і нижні кінцівки.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!