Студентів на час дистанційного навчання з гуртожитків примусово не виселятимуть

2214 0
Хоча очільник МОН зазначив, що гуртожитки є ймовірними осередками поширення Covid-19.
Фото: christian-money-growth

Фото: christian-money-growth

Примусово студентів з гуртожитків на час дистанційного навчання ніхто виселяти не буде. Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомив у своєму телеграм-каналі виконувач обов'язків міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Хоча очільник МОН зазначив, що гуртожитки є ймовірними осередками поширення Covid-19.

«Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків (і я обов'язково буду наголошувати щодо цієі позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду). Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня

Він також додав, що в офіційному документі Міносвіти буде лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон та інших) із зобов'язанням адміністрацій закладу вищої освіти щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів (у разі виїзду з гуртожитку з 15.10.20 до 15.11.20).

Нагадаємо, що всі виші тимчасово переведуть на дистанційне навчання, а для школярів осінні канікули розпочнуться раніше.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!