Суд скасував рішення Мін'юсту про привласнення ринків донькою Козловського

2165 0
Винниківський ринок та ринок «Підзамче» незаконно вибули з комунальної власності і завдяки схемі з іпотекою перейшли компанії Софії Максимець.
Фото: real-estate.lviv.ua

Фото: real-estate.lviv.ua

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував наказ Міністерства юстиції України від 24.06.2020, яким Мін'юст скасував реєстрацію права власності Софії Максимець, доньки бізнесмена Григорія Козловського, на львівські ринки «Підзамче» і «Винниківський». Про це йдеться в ухвалі суду.

Суд встановив, що ТзОВ «Дари Львівщини» не було належно повідомлене про дату розгляду скарги, що є порушенням, тому, на думку судді Потабенко, спірний наказ підлягав скасуванню. А у Мін'юсті було два рішення у цій справі, які мали діаметрально протилежні рішення, що, на думку судді, вказує на неналежний розгляд скарги.

Читайте також: «Втоплений» фасад та пальма. Що кажуть архітектори та проєктанти про новий готель на Дорошенка

Нагадаємо, що донька львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Софія Максимець отримала у власність Винниківський ринок та ринок «Підзамче». Її фірма незаконно перереєструвала ринки з комунальної у приватну власність. Управління комунальної власності через це звернулося зі скаргою до Мін’юсту, а справою зацікавилась прокуратура.

Тоді прокуратура Львівської області почала судитися за повернення у власність міста цих двох ринків.За оцінками експертів, вартість нерухомості становить понад 21 млн грн, а загальна площа – більше 2 тис кв. м. У прокуратурі кажуть, що ТзОВ «Дари Львівщини» без будь-яких правових підстав отримали у власність ринки «Винниківський» (14 об’єктів) та «Підзамче» (15 об’єктів). Ідеться про нежитлові приміщення та будівлі, розташовані на вул. Личаківська, 51, Солодова, 1, 3, 4, вул. Хмельницького, 120 та 163. Ці будівлі підприємство згодом передало в іпотеку іншим юридичним особам.Тож обласна прокуратура пред’явила до Господарського суду Львівської області два позови, аби витребувати це майно, скасувати незаконну реєстрацію права приватної власності та визнати недійсними договори іпотеки.

Додамо, що ринки «Винниківський» та «Підзамче» є комунальною власністю, відповідно до ухвали Львівської міської ради від 1996 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!