Суд вдвічі зменшив заставу пам'яткоохоронцю Василю Петрику

1162 0
Учора, 9 липня Апеляційний суд у Львові ухвалив рішення про зменшення застави.
Фото: Ілько Петрик

Фото: Ілько Петрик

Львівський Апеляційний суд зменшив розмір застави пам’яткоохоронцю Василю Петрику з 567 до 227 тис. грн. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Гроші зібрали за одну ніч. У чому звинувачують захисника пам'яток Василя Петрика

«Суд частково задовольнив нашу апеляцію щодо призначення мені запобіжного заходу, зменшивши більш, ніж удвічі суму застави – з 567 тис. грн. до 227 тис. грн. Фіксуємо невеликий поступ у процесі боротьби з неправомірними звинуваченнями слідчих» – написав Василь Петрик.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львові, 6 липня, прийняв рішення про відсторонення на два місяці від посади очільника управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Василя Петрика.  Усе тому, що 11 червня львівському пам’яткоохоронцю Василю Петрику оголосили підозру в умисному вчиненні злочинних дій з метою привласнення 1 млн грн державних коштів. 16 червня, його взяли під варту через підозру з можливістю внести заставу у розмірі 567 тис. грн. Буквально за одну ніч родина зібрала гроші і оплатила заставу.

Кримінальну справу, яку відкрили проти Василя Петрика, стосується порушення, що виникли під час облаштування історико-культурного парку «Древній Звенигород». Проте, на думку родини, мотиви відкриття кримінальної справи зовсім інші, а саму справу сфабрикували.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!