Львів у полоні снігу. Оперативна інформація в один клік

8656 0
Через снігопад львів'ян закликають залишатись удома.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

Львів'яни поширюють фото нерозчищених доріг і тротуарів Львова. На зупинках громадського транспорту утворюються черги. Маргрутки переповнені і курсують із значним порушенням графіку. На дорогах міста ускладнений рух. 

Тим часом прессекретарка міського голови Львова Христина Процак на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє, що станом ма 8.00 у Львові працює майже сотня одиниць снігоприбиральної техніки. 

«93 одиниці снігоприбиральної техніки, 611 м куб піскосуміші та 175 тонн реагентів і солі, понад 1300 двірників. Комунальні служби продовжують працювати цілий день. Виїзд громадського транспорту також забезпечено», –повідомила вона.

 

До речі, спеціальна карта, де відображалась кількість снігоочисної техніки у місті, досі не працює. На ній немає жодної одиниці обладнання.

Станом на 9.15 карта заторів міста майже червона. Проїзд ускладнений в усіх районах міста, особливо у центрі. 

Ускладнений рух і на Сихові, поблизу Санта Барбари.

Об 11.00 на Сихові, на вулиці Угорській, зупинилися трамваї. Вагон 1166 не вмикався на хід. На місце викликали  аварійну бригаду.

Загалом у Львівській мерії запевняють, що на дороги Львова, попри складні погодні умови, виїхав майже увесь громадський транспорт. У місті курсує 97% електротранспорту, а це 111 трамваїв та тролейбусів. Автобусів з АТП-1 виїхало 245, а ось приватні перевізники випустили маршруток трохи менше – 142, що складає 63% від випуску.

Міський голова Львова Андрій Садовий визнає, що у Львові через снігопад виникли значні проблеми. Містян він закликає самотужки розчищати територію поблизу своїх домівок. За його словами, у місті випало більше 30 см снігу.

«Як мешканець Львова я вчора і сьогодні разом зі сім’єю розчистив територію біля свого будинку. В такій ситуації це нормально і так може зробити кожен»,  написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Водночас заступник міського голови Андрій Москаленко уранці закликав бізнес розчищати від снігу територію біля себе. І опублікував фото, як вони із іншими посадовцями розчищають вулиці від снігу.

Як львів'яни намагаються доїхати на роботу, дивіться у стрімі на «Твоє Місто».

Також у Львівському аеропорту затримується кілька рейсів через негоду. Зокрема, рейс BRU 827 із напрямком Мінськ – Львів затримується з вильотом із Мінська до 09:00 год сьогоднішнього дня. Також із вильотом зі Львова до 11:00 год. затримується рейс BRU 828 із напрямком Львів – Мінськ.

У ШРП кажуть, що снігоочисна техніка працює без перерви другу добу. Про це Тvoemisto.tv заступник об'єднаного Галицького-Франківського ШРП Назар Наконечний.

«На дорогах у Франківському районі Львова працює грейдер. Коли трохи зменшиться рух, трактор буде підмітати вулиці від снігу. На бічні відправляємо менші трактори підмітальні. Ми працюємо уже другу добу. Сніг не припинявся. Техніка проїхала, замела все, а воно майже одразу задуло снігом знову. Висипаємо піскосуміші, сіль на дороги. Техніка заїздила лише на перезмінку і на завантаження піскосумішю», – прокоментував Назар Наконечний.

Водночас у Львівській мерії анонсували, що о 15.00 год працівники міськради вийдуть на прибирання вулиць разом із комунальниками.

А ось так нудяться медики «швидкої» у нескінченному заторі на заметених снігом вулицях Львова (фото Василя Хомина).

Нагадаємо, Львівщину накрив циклон, який приніс сильний сніг, хуртовину та ожеледь. Синоптики закликають водіїв та пішоходів бути дуже уважними та обережними і не покидати домівок без нагальної потреби.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!