Ситуація із Covid-19 на Львівщині. Скільки людей провакциновано та захворіло

2172 0
На Львівщині першу дозу вакцини від коронавірусу отримали лише трохи більше 1 100 осіб і то переважно лише медики.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

На Львівщині від початку вакцинації проти коронавірусу першу дозу вакцини отримали трохи більше 1 100 осіб. Майже усі з них – медики лікарень, які працюють із ковідними хворими. Водночас 14 осіб із числа публічних діячів на Львівщині провакцинували поза чергою.

Читайте також: Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

Як зазначив Тvoemisto.tv координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут, щеплення поза чергою отримали голова Львівської ОДА Максим Козицький, колишній голова Львівської облради Олександр Ганущин, кілька міських голів, зокрема Моршина та Червонограда, голова ОТГ Підбужа, а також кілька районних журналістів та директор школи в одному зі сіл області.

Щоб не пропала жодна доза вакцини від коронавірусу, Центр громадського здоров’я Львівщини створив Google-форму, де лідери громадської думки можуть записатися на позачергову вакцинацію від коронавірусу залишковими дозами вакцини.

Читайте також: Медики, що відмовились від щеплення проти Сovid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

Загалом, станом на сьогоднішній ранок, 12 березня, на Львівщині зафіксували  704 нових випадки захворювання на коронавірус, у той час, як за попередню добу нових випадків було 600. За попередню добу в області провели 2 748 досліджень на коронавірус. За увесь час Covid-19 підтвердили у 85 038 осіб. Померло – 2 363 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 72 400 осіб. В Україні станом на сьогодні зафіксовано 12 946 нових випадків коронавірусної хвороби Covid-19. Зокрема, захворіли 649 дітей та 450 медпрацівників. Здійснено 100 718 тестувань за добу, зокрема методом ПЛР – 46 396, методом ІФА – 18 342, досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 – 35 980.

Сьогодні із робочим візитом на Львівщину приїде міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Як повідомляє пресслужба ЛОДА, у планах міністра – відвідини Новояворівської районної лікарні ім. Ю. Липи», огляд реабілітаційного центру та реконструкції приймального відділення; відвідини Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові та участь у конференції з трансплантології.

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!