Немовля із коронавірусом у Львові під ШВЛ. Яка ситуація у дитячому ОХМАТДИТі

1981 0
У порівнянні з попередніми тижнями, хворих на коронавірус дітей поменшало.
Photo by Aditya Romansa on Unsplash

Photo by Aditya Romansa on Unsplash

У Львівській обласній лікарні ОХМАТДИТ перебувають двоє новонароджених діток. На апараті ШВЛ перебуває одне немовля. Загалом у шести дітей діагностували пневмонії, 15-теро проходять лікування. Про це Tvoemisto.tv зазначила директор лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Читайте також: 17-річну Вікторію, яка тривалий час перебувала на ШВЛ у Львові, виписали додому

«Станом на зараз у лікарні 15 хворих дітей. З них двоє – новонароджені. У шести дітей діагностували пневмонії, одна дитина під апаратом ШВЛ, а ще двоє – на інгаляції киснем», – каже Олександра Бурда.

За її словами, новонароджені діти важкі, але без негативної динаміки. Власне на апараті ШВЛ одна з них. Керівниця лікарні каже, що в цієї дитини вже кілька разів поспіль повторно позитивний ПЛР-тест. Чи є коронавірус у другої новонародженої дитини, наразі не встановлено. Діти інфекцією заразилися від своїх матерів.

Починаючи з початку минулого тижня кількість госпіталізованих дітей, хворих на коронавірус, почала зменшуватися. Якщо ще два тижні тому у лікарні від Covid-19 лікували близько 30 дітей, то станом на сьогодні хворих було лише 15. 

«У порівнянні з попередніми тижнями, хворих на коронавірус дітей у нас справді поменшало. Кількість стала зменшуватися ще з позаминулого і початку минулого тижня. Якщо тоді кількість хворих дітей могла сягати 30-ти госпіталізованих, то зараз на половину менше», – додала вона.

Читайте також: Коли дитина боїться дихати. Як Сovid-19 впливає на дитячу психіку

Нагадаємо, що львівська лікарня ОХМАТДИТу визначена як опорна. У дитячій лікарні на Пилипа Орлика також планують розгорнути 100 ліжок для дітей із Covid-19.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!