Як святкувати Великдень та третій хворий на COVID-19 на Львівщині. Головне за ніч і минулу добу

9123 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Великдень. Цього року Великдень припадає на карантин. Єпископ Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Володимир Груца каже, що найважливіше зараз – це почути голос Бога, який промовляє тихо, простягнути руку ближньому та старшій людині. Він каже, що цього року піст має певні послаблюючі моменти, сповідь не може відбутися онлайн, а причастя має бути в серці. Також зараз Церква дає кілька можливостей для освячення великоднього кошика і не обов'язково йти до храму. Головне молитва!

До слова, сьогодні о 19:00, відбудеться особлива молитва Папи Франциска з благословенням «Urbi et Orbi». Завдяки цьому є можливість отримати повне відпущення гріхів. 

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині зафіксували третій випадок захворювання на коронавірус COVID-19. Чоловіку 57 років, він повернувся з Італії. Його стан стабільний. Загалом на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває  53 особи. На самоізоляції - 58 осіб. 

Читайте також: Яку зарплату отримають учителі на карантині

А в Україні уже 196 випадків захворювання на COVID-19.  Лише за останню добу виявили 40 нових випадків, п’ятеро людей померли від ускладнень. Четверо хворих вилікувались.

Колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що не треба перейматися масками. За її словами, краще зосередитися ретельному митті рук, не торкатися обличчя, пам’ятати про збереження дистанції. Її поради, як вберегтися від коронавірусу тут.  

І загалом, її позиція зараз більш конструктивна, ніж постійні істерики діючого міністра охорони здоров’я Іллі Ємця, який заявляє, що старші люди геть не всі помруть від коронавірусу та постійно лобіює введення надзвичайного стану.  

ВООЗ. Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що четверті сто тисяч захворювань коронавірусом у світі відбулися всього за два дні. За його словами, без агресивних дій з боку всіх країн у світі можуть померти мільйони людей.

«Пандемія COVID-19 прискорюється з експоненціальною швидкістю. Перші 100 тисяч випадків зайняли 67 днів. Другі - 11 днів. На треті 100 тисяч пішло всього 4 дні. Четверті - лише 2 дні. Без агресивних дій у всіх країнах мільйони можуть померти», - заявив він.

Читайте також: Кабмін змінив правила проїзду в транспорті під час карантину

А США випередили Китай та Італію за кількістю заражень COVID-19 –  82 404 особи проти 81 782 та  80 589 випадків.

Гривня. Після кількох днів посилення національна валюта знову почала падати. Нацбанк послабив офіційний курс гривні на 18 копійок, встановивши його на рівні 28,14 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро – 30,86 гривні (26 березня - 30,26 гривні).

А в МВФ заявили, що готові збільшити фінансування України – поопередньо йдеться про 8 млрд доларів. Однак для цього потрібно, щоб кілька українських олігархів поступилися своїми інтересами – зокрема, мають бути прийняті закони про банки (читай «ПриватБанк») та вільний ринок землі.  Очевидно, що все залежатиме від позачергової  сесії Верховної Ради, яку попередньо збирають на завтра чи то на стадіоні, чи у залі Ради, чи ще десь.

Тож зробіть цей передвеликодній час особливо теплим. Подбайте про своїх близьких, рідних, коронавірус дає можливість озирнутися в минуле, зрозуміти, що ми робили не так. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!