Вулицю Личаківську від Котика до Черемшини відкриють за два місяці. Фото

3349 0
Сьогодні для проїзду транспорту відкрили другу частину відремонтованої вулиці на відрізку Круп’ярська – Котика.

За два місяці планують відкрити третю частину відремонтованої вулиці Личаківської на відрізку від вулиці Котика до Черемшини. Про це на зустрічі з журналістами повідомив в. о. керівника ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський. 

«Наразі відбувається будівництво нового колектора та переключення комунікаційних мереж будинків вулиці від старого до нового колектора», – сказав Роман Познанський.

Читайте також: Переваги та недоліки острівця безпеки на Личаківській

Ремонт на відрізку Котика – Черемшини

З словами міського голови Андрія Садового до середини літа ­планують відкрити проїзд до Пасічної та відновити рух трамваю.

«Наступний етап – це дійти до вулиці Черемшини. Складність роботи полягає у тому, що старий колектор викладений змійкою, новий ми прокладаємо прямо, тому доводиться бурити у гірські породи. Це одні з найскладніших робіт у Львові», – сказав Андрій Садовий.

Ремонт на відрізку Котика – Черемшини

«Колектор на Личаківській – стратегічний. Він дуже протяжний і впадає в колектор на Мечнікова. Щоб покласти просто трамвайну колію і дорожнє полотно треба небагато часу, а от для прокладання якісного нового колектора потрібно передбачити надзвичайні ситуації. За попередніми планами ремонт вулиці до Пасічної закінчимо у липні», – сказав заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Відремонтована частина Личаківської на перехресті Котика – Котика

Нагадаємо, 25 березня 2017 року у Львові на ремонт перекрили значну частину Личаківської вулиці. Роботи мали відбутися у три етапи та тривати 8 місяців. Тендер на виконання робіт виграло ТОВ «Онур», яке загалом має відремонтувати Личаківську від вулиці Мечникова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. 

Вулиця Личаківська до ремонту

У вересні минулого року після ремонту відкрили для проїзду перехрестя Личаківська – Мечникова, що дозволило відновити рух трамваю №2. Тут замінили 30 м колектора, діаметром 1200 мм та глибиною 7,5 м. 

17 січня цього року для проїзду транспорту відкрили першу ділянку відремонтованої вулиці – Личаківська-Мечникова до вул. Богдана Котика. За час ремонту тут проклали 490 м колектора та 600 м водопроводу із підключенням до житлових будинків, замостили 3 тисячі м кв. тротуару і 940 м трамвайної колії. На дорожні частині проклали бруківки на 6 тисяч м кв. 

З 5 лютого доступним для транспорту стало ще 350 м дороги від вулиці Круп’ярської до перехрестя Личаківська – Котика – Мучна.

Схема об’їзду транспорту на перехресті Мучна – Котика

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!