Трьох медиків львівської лікарні швидкої допомоги звинувачують у смерті пацієнтки

25150 0
Жінка померла через неправильний діагноз
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Львівські прокурори передали до суду справу щодо трьох лікарів, яких обвинувачують у смерті пацієнта. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Читайте також: Львівську лікарку підозрюють у підробці документів та шахрайстві

Ідеться про двох завідувачів відділеннями та лікаря Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, які, за версією слідства, в період із 6 по 28 червня 2017 встановили неправильний діагноз жінці, що призвело до її смерті.

У прокуратурі кажуть, що пацієнтці не встановили та не ліквідували причину перитоніту (запалення очеревини) та призначили неправильне лікування, провели три операції, які не дали бажаного ефекту. Жінка померла від перитоніту, заочеревинного абсцесу та некрозу сигмоподібної кишки.

Дії медиків кваліфікували за ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Досудове слідство наразі завершили. Обвинувальний акт перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді Львова.

Читайте також: Львівського акушера-гінеколога засудили до трьох років ув’язнення за смерть дитини

Якщо провину лікарів доведуть, їм загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!