Троє львівських письменників претендують на престижну премію «Ангелус»

1451 0
Переможець отримає понад 40 тисяч доларів.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Львівські письменники Вікторія Амеліна, Петро Яценко та Богдан Коломійчук змагатимуться за літературну нагороду Центральної Європи «Ангелус», повідомляє Читомо.

Читайте також: «Все можливо». Українська ілюстраторка потрапила до короткого списку болонської виставки

Також претендентами на нагоду стали такі українські автори, як Катерина Бабкіна, Андрій Бондар, Артем Чех, Володимир Рафаєнко, Андрій Любка, Марк Лівін, Анатолій Крим та Олег Сенцов.

Загалом, до списку потрапили 139 авторів.

Читайте також: Львівський перекладач Тарас Лучук став лауреатом премії імені Максима Рильського

Переможця оголосять 16 жовтня. Він отримає 150 тис. злотих (понад 40 тис. доларів) і статуетку авторства вроцлавської різьбярки.

Довідково

Літературна нагорода Центральної Європи Angelus – відзнака, яку вручають щороку, починаючи з 2006-го, за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою минулого року. Організатором і фундатором відзнаки є місто Вроцлав.

Лауреатом може стати письменник, що походить із Центральної Європи (Австрія, Албанія, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Естонія, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Україна, Хорватія, Чехія, Чорногорія).

Лауреатами премії ставали українські письменники: Юрій Андрухович (2006, Dwanaście kręgów, перекл. Катажина Котинська), Оксана Забужко (2013, Muzeum porzuconych sekretów, перекл. Катажина Котинська) та Сергій Жадан (2015, Mezopotamia, перекл. Міхаель Петрик і Адам Поморський).

У 2019 р. лауреатом премії став болгарський письменник Георгі Господинов за роман «Фізика смутку», а Юрій Винничук з «Танго смерті» опинився серед семи фіналістів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!