Чому у центрі Львова утворились будівельні котловани

3445 2
У центрі Львова на вулиці Федорова, на перехресті вулиць Краківської та Вірменської і на площі Міцкевича вже декілька років поспіль львів'яни спостерігають за будівельними майданчиками, на яких не проводяться жодні роботи. Будівництво там призупинено, а на цих ділянках утворились справжні котловани, однією з центральних вулиць через це навіть перекрито рух. Tvoemisto.tv з'ясувало у начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко, коли ж вирішиться ця ситуація.

Найбільше львів’яни скаржаться на котлован на вулиці Федорова, адже у зв’язку із будівництвом її зовсім перекрили.

Фото: Твоє місто

Лілія Онищенко каже, що коли відновлять повноцінний рух вулицею наразі невідомо: «Зараз вулиця Федорова справді перекрита. Адже там ведеться не реконструкція, а нове будівництвро – споруджують готель. Але наразі ніяких робіт не проводять, бо справа по будівництву – в суді. Львівське єврейське товариство імені Шолом-Алейхема  мало деякі претензії, тому звернулися до суду. Зараз справа розглядається і коли почнуться бодай якісь зрушення у будівництві невідомо».

Що ж до ремонтних робіт на перехресті Краківської та Вірменської вулиць, то тут теж мають збудувати новий готель.

Фото: Твоє місто

«Зараз займаються саме підготовкою його проектного плану. Вже був проведений конкурс на найкращий проект і навіть визначенили переможця. Проте запропонований варіант не схвалила громада. Саме тому цей процес відбувається  так довго, бо зараз проектний план повністю переобляють», - розповіла Tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

На площі Міцкевича будівництво теж є проблемним. Адже, як розповіла Лілія Онищенко,  зараз його розглядає суд.

Фото: Твоє місто

Там виник конфлікт між власником земельної ділянки і власником майбутнього будинку. Тому, коли у цій справі будуть зрушення, теж достеменно невідомо.


Читайте також:
15 Лютого, 2015 15:42
Ігор Як кажуть, що знали, те й довідались. Всюди, наразі, нічого не відомо. Цікаво було б подивитись на проект, який не схвалила "ГРОМАДА"
23 Січня, 2015 17:47
Тарас А хіба місто не встановлює умов тим, кому продає ділянки (це я про Міцкевича)?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!