Фонд вільних і небайдужих передав Центру легеневого здоров’я дефібрилятор

1483 0
Незабаром також оноволять обладнання у дитячій Чорнобильській лікарні.
Фото: Андрій Худо

Фото: Андрій Худо

Фонд вільних і небайдужих передав Центру легеневого здоров'я у Львові дефібрилятор. Незабаром БФ також відновить два неробочі апарати ШВЛ для Чорнобильської лікарні.

Читайте також: Львівським медикам передали 500 експрес-тестів та понад 100 захисних костюмів

«Звітуємось від Фонд вільних і небайдужих: тиждень часу пішло на досягнення мети і ми передали дефібрилятор Центру легеневого здоров'я у Львові. Ми зараз активно працюємо над пошуком наступної мети для нашого #ФондВіН)», – зазначив його співзасновник Андрій Худо.

Читайте також: Львівський ІТ Кластер хоче закупити 100 тисяч експрес-тестів на коронавірус для Львова і області 

У найближчих планах фонду відновити два апарати ШВЛ у Західноукраїнському спеціалізованому медцентрі у Львові. «Спільно відновимо два апарати ШВЛ (апарати не робочі, щоб привести їх у робочий стан потрібно 60 тис грн). Вони зараз як ніколи актуальні для лікарень!», – повідомив Андрій Худо.

Також зазначимо, що львівські компанії «Ензим» і «Кормотех» придбали за 4 мільйони гривень два апарати штучної вентиляції легень Hamilton C3, генератори кисню, кардіомонітори, 500 експрес-тестів на коронавірус, респіратори і спецкостюми для медперсоналу. Їх розподілятимуть по трьох львівських лікарнях.

Читайте також: Дві львівські компанії закупили обладнання та засоби захисту для медиків. Кому передадуть

Загалом представники великого бізнесу в області скерували 18 млн 500 тис грн у боротьбу з коронавірусом. Зокрема, ІТ-компанія «SoftServe» виділила 10 млн грн, ТОВ «Оскар» Моршинська – 1 млн грн, Галнафтогаз (ОККО) – 3 млн 400 тис грн, «Львівгаз» – 100 тис грн.Окрім того, компанія ОККО погодилася профінансувати поїздки таксі для медиків. 

Водночас благодійна організація «Крила надії» скерувала 2 млн грн,  БО «З янголом на плечі» 5 млн грн. 

Із місцевих бюджетів області виділили 282 млн 470 тис грн.

Читайте також: Скільки коштів виділили на боротьбу із коронавірусом на Львівщині

Раніше 500 експрес-тестів для діагностики коронавірусу закупила мережа аптек «Подорожник» і передала лікарні швидкої допомоги. Для обласного центру екстреної допомоги передали 122 комплекти захисних костюмів різних рівнів захисту. За словами Романа Фединяка, також закупили захисні окуляри багаторазового використання Також тисячу захисних костюмів для медиків придбала львівська компанія Regno.

Як Львів готується підтримати бізнес - читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!