Стало відомо, хто ремонтуватиме цього року площу Коліївщини у Львові

1606 0
Роботи виконуватимуть частково за кошти з міського бюджету, а також за грантові – проєкту «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину».
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

У Львові визначили підрядника, який ремонтуватиме площу Коліївщини. Переможцем тендеру обрали компанію «Вельт Капітал». Роботи мають розпочати вже цього року. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила архітекторка Ольга Криворучко.

Управління охорони історичного середовища ЛМР повинно підписати угоду з компанією-переможцем. Вартість робіт становитиме 3,2 млн грн. Їх виконуватимуть частково за кошти з міського бюджету, а також за грантові – проєкту «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину».

Читайте також: Як зміниться після реконструкції найменша площа Львова

На площі мають замінити освітлення на нове, підвести нові мережі водопостачання і водовідведення до криниці. Як місця для сидіння пропонують вуличні стільці, що адаптують до малого замкнутого простору площі.

Проєкт пропонує відтворити давню криницю ХІХ ст. в тій же конфігурації і на тому ж місці. Наявна криниці є в незадовільному стані, її розберуть, а на її місці з’явиться нова. На площі Коліївщини планують встановити інформаційний пілон з короткою історичною довідкою про площу.

У межах проєкту також хочуть досипати новий грунт, висадити додаткові кущі і дерева невеликих розмірів. Пропонують, окрім цього, встановити копії старого львівського ліхтаря, що виготовлять згідно з індивідуальними кресленнями.

Читайте також: Як забудовники «ховають» історію Львова. Археолог про дослідження міста

За даними YouControl, ТзОВ «Вельт Капітал» зареєстроване у Львові на вул. Саксаганського, 14 та займається будівництвом, знесенням споруд. Власницею вказана Тетяна Павленко. Компанія вже ремонтувала у Львові вулиці КорняткаПекарськуЧернівецьку, облаштовувала громадський простір на вул. Сосюри тощо.

Нагадаємо, що у грудні минулого року археологи завершили роботу на площі Коліївщини у Львові. Фахівці із «Рятівної археологічної служби» віднайшли рештки криниці 1844 року та фундаменти давніх будинків. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!