Цього тижня у Львові стартує Leopolis Jazz Fest. Програма, умови, локації та ціни

3870 0
Усім доведеться задавати тести. Артистам ПЛР-тести, а відвідувачам у пікнік-зонах – швидкий.
Фото: Leopolis Jazz Fest

Фото: Leopolis Jazz Fest

Цього тижня у Львові стартує перша велика концертна подія, яка пройде в Україні з початку пандемії, – Leopolis Jazz Fest. Почути джазову музику цього року можна буде вже з 24 і по 28 червня. Зважаючи на епідемію, фестиваль пройде з дотриманням всіх карантинних умов. Кількість гостей у партері та пікнікових зонах зменшать удвічі. Для гостей фестивалю впровадять масове тестування, а у пікнікові зони вхід організують за попередньою реєстрацією за символічну вартість для контролю кількості людей.

Концерти відбудуться на трьох сценах: на площі Ринок, у подвір’ї палацу Потоцьких та на сцені імені Едді Рознера у Парку культури. Організатори закликали купувати квитки наперед і в режимі онлайн, що ще можна зробити за посиланням

Нові правила

Усім доведеться зробити тести на коронавірус. Артистам ПЛР-тести, а відвідувачам у пікнік-зонах – швидкі. Експрес-тести на антиген робитимуть при вході. Для цього у Львові повинні зробити кілька зон – для тестування, очікування та для самого проведення заходу. Прийти просять завчасно, аби встигнути безкоштовно зробити тест.

Для відвідувачів партеру необхідно зробити тест за власний рахунок, який буде дійсний на 72 години. Для фан-зони та пікнікових зон потрібен експрес-тест, який можна зробити безкоштовно, і він буде дійсним на 48 годин. 

Читайте також: Львів готовий до джазу. Як пройде Х ювілейний Leopolis Jazz Fest

Дітям до 12 років можливий вхід без тестування з можливістю безкоштовно потрапити у пікнікову зону. Для дітей до 5 років вхід у партер є безкоштовним. До 5 років вхід в партер – безкоштовний.

На локації фестивалю не допустять тих гостей, в яких буде позитивний тест на коронавірус або підвищена температура.

Програма і гості

Окрасою цьогорічного фестивалю буде біг-бенд Jazz at Lincoln Center Orchestra від віртуозного американського трубача і композитора Вінтона Марсаліса. Приїде До Львова й суперзірка SEAL – британський співак, володар чотирьох премій Греммі, зірка світового масштабу. Відомий своїм неповторним хрипким баритоном та класичним написанням пісень, SEAL досяг успіху в багатьох музичних жанрах.

Також серед хедайнерів фестивалю будуть провідний джазовий музикант сучасності Камасі Вашингтон та американський трубач та композитор Кріс Ботті. На рахунку останнього понад чотири мільйони проданих платівок.

Пікнікові зони

Цього року на Leopolis Jazz Fest буде три пікнікові зони. Найбільша – «Стадіон» у Парку культури ім. Богдана Хмельницького, а також зона від «Київстар» та «Старопрамен».

Читайте також: Посуньтесь, щоб музика сіла поруч. Олексій Коган про джаз і життя

На першій локації пануватиме особлива атмосфера, яка, за словами організаторів, подобається великим компаніям та сім`ям: великий світлодіодний екран, на якому транслюються концерти з головної сцени, зона розваг для дітей, карусель, фуд-корти. Вартість квитка у пікнікову зону «Стадіон» – 50 грн/за особу на 1 день. Також є можливість придбати абонемент на 5 днів.

У пікнікової зоні від «Київстар» біля нижнього входу парк можна буде влаштуватися на пуфах або подіумі, подивитися трансляцію концертів на великому екрані, зарядити гаджети та насолодитися фестивалем. Квиток коштує 25 грн для того, щоб контролювати кількість відвідувачів. Кількість місць – обмежена.

Нова пікнікова зона від «Старопрамен» буде розташована біля верхнього входу у Парк культури ім. Богдана Хмельницького. На затишній галявині пануватиме атмосфера справжнього пікніка: лаунж зона гамаків, м’які пуфи, подушки на траві та великий екран. Також у пікніковій зоні буде невеличкий куточок Праги.

До 12 років вхід в пікнікову зону – безкоштовний. Тестування проходять батьки, які супроводжують дитину. Купити квитки у пікнікові зони можна за посиланням.

Для довідки

Джазовий фестиваль проходить у Львові від 2011 року. Концерти відбувались на трьох сценах: на площі Ринок, у подвір’ї палацу Потоцьких та на сцені імені Едді Рознера у Парку культури. У 2020-му році фестиваль, який мав відбутися 25-29 червня, скасували через складну епідеміологічну ситуацію, і перенесли на 2021 рік. Про те, як пройде Х ювілейний Leopolis Jazz Fest у Львові, читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!