Цього тижня Україна має отримати перші дози вакцини від Covid-19

1812 0
Джерела поставки вакцин Pfizer COVAX трішки затримуються.
Фото: Steven Cornfield for unsplash

Фото: Steven Cornfield for unsplash

Україна готова до старту вакцинації вже з початку тижня: виконали всі формальності, заплатили кошти, розробили план, сформували мобільні бригади. Залишились дрібні технічні моменти щодо логістики – і 17-18 лютого перші партії вакцини прибудуть в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

«Джерела поставки вакцин Pfizer COVAX трішечки затримуються. Щодо вакцини компанії AstraZeneca, згідно з контрактом, заключеним з індійським інститутом Serum Institute, зараз тривають технічні моменти щодо логістики. Тобто 17 чи 18 лютого, я думаю, ми очікуємо вакцину вже в Україні. Ми виконали абсолютно всі формальності, заплатили кошти, у нас укладений контракт, і зараз просто триває процес відвантаження», – зазначив міністр.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Він також також наголосив, що мобільні бригади для старту першого етапу вакцинування сформовані та повністю підготовлені для негайного початку.

«Ми починаємо мобільними бригадами, які вже сформовані. Загальна кількість мобільних бригад 572. Зараз в нас вже є 347 мобільних бригад – і відразу ми починаємо вакцинацію. У нас є дуже чіткий план, який передбачає, що перший етап вакцинації – це медики, які працюють в ковідних лікарнях, незалежно від того, де знаходяться ці ковідні лікарні. Це працівники екстреної медичної допомоги, працівники мобільних бригад і працівники наших лабораторних центрів. Решта медиків починають на другому етапі вакцинуватись», – пояснив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що щеплення проти Covid-19 на Львівщині розпочнуть як тільки в область поставлять вакцину. Наразі її немає, однак її очікують із дня на день. Хто може отримати щеплення першим та який алгоритм вакцинування на Львівщині можна дізнатися за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!