Президія призначила сесію ради Львівської ОТГ на 4 грудня. В ЛМР чекають висновків юристів

1595 0
Також депутати планують обрати секретаря ради та голів депутатських комісій.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

У п’ятницю, 4 грудня, на 10:00 год, заплановане друге засідання сесії Львівської міської ради VIII скликання. Таке рішення прийняли сьогодні депутати під час засідання тимчасової президії, про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив депутат ради Львівської ОТГ, представник «ЄС», член тимчасової президії Петро Адамик.

«4 грудня, о 10:00 відбудеться сесія. У порядку денному присяга міського голови, обрання секретаря, затвердження структури і особового складу комісій, а також створення регламентної комісії для напрацювання нової редакції регламенту нової Львівської міської ради», – розповів Петро Адамик.

Читайте також: «Двері відчинені». Як вирішують скандал у Львівській міській раді

Він також зазначив, що рішення прийняли на засіданні тимчасової президії після консультацій із всіма фракціями, порядок денний також напрацювали спільно.

Керівник управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрій Лукашевський каже, що чекає висновків юридичного департаменту ЛМР. Вони мають роз’яснити хто і коли мав би скликати сесію.

«Сьогодні озвучили позицію представників трьох політичних сил, які мають найбільше голосів у раді, вони обрали дату засідання – п’ятниця 4 грудня. Втім, є лист від ТВК, у якому зазначена дата – 3 грудня. Інший лист ТВК адресувало тимчасовій президії, там дату не зазначали», – зазначив він.

Втім він додає, що управління «Секретаріат ради» готові до проведення сесії 4 грудня.

Читайте також: Закон, повага та (не)чинний садовий. Що відбувається у Львівській міській раді

Додамо, до ради Львівської ОТГ проходять 5 партій, які розділять між собою 64 депутатських мандати. Зокрема, «Європейська солідарність» – 26 депутатів, «Об’єднання «Самопоміч» – 17, партія «Голос» –  8, «Варта» – 7 та ВО «Свобода» – 6 депутатів.

Нагадаємо, Львівська міська територіальна виборча комісія призначила перше засідання Львівської міськради Львівського району на 24 листопада. Повідомлялося, що таке рішення вона ухвалила на звернення новообраних депутатів від «Європейської солідарності».

Андрій Садовий звинуватив обранців «ЄС», «Варти» та «Свободи» в узурпації влади, а депутат Петро Адамик заявив, що таким чином лише вимагали від ТВК виконати норму статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування». 

24 листопада партії «Європейська Солідарність, «Варта» та ВО «Свобода» зібрались на першу сесію Львівської міської ради і обрали президію. Детальніше про те, що відбувалося на цьому засіданні, читайте у матеріалі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!