Туреччина вводить комендантську годину і закриває школи, натомість Нідерланди карантин послабили

1489 0
Молодь в Туреччині може виходити на вулицю лише з 10.00 до 16.00, а в Нідерландах дозволили відвідувати музеї, бібліотеки, театри та басейни.
Фото: Frank Media

Фото: Frank Media

Туреччина, через прогнози щодо подальшого загострення ситуації з розповсюдження коронавірусу, закрила школи на решту семестру і ввела загальнонаціональну комендантську годину у вихідні з 20.00 до 10.00. Про це повідомляє Daily Sabah із посиланням на виступ президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана, пише Ліга нет.

Ресторани, продуктові магазини, торгові центри та перукарні зможуть працювати лише з 10.00 до 20.00.

Читайте також: МОЗ оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон за поширенням Сovid-19

Раніше в країні комендантську годину ввели для людей у ​​віці 65 років і старших. Тепер вона розширюється і включатиме людей у ​​віці 20 років і молодших – їм можна виходити на вулицю лише з 10.00 до 16.00.

Нові обмеження також вимагають, щоб усі спортивні заходи проводилися без уболівальників. Серед інших заходів, оголошених Реджепа Тайїпа Ердоганом, – закриття кав'ярень до подальшого повідомлення, а також закриття кінотеатрів до кінця року. Школи працюватимуть лише онлайн.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

А ось Уряд Нідерландів вирішив послабити карантинні обмеження. За словами прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, цифри захворюваності на коронавірус все досить високі, але тенденція на зниження є, повідомляє АР.

Від сьогодні тут запрацювали музеї, бібліотеки, театри, басейни, зоопарки – з обмеженнями щодо кількості людей, які можуть відвідувати - через два тижні закриття.

Читайте також: Локдаун повертається. Які країни посилюють карантин і вводять комендантську годину

Однак, за словами Марка Рютте, країна повинна залишатися частково заблокованою, адже ще в середині жовтня рівень голландських захворювань був одним з найгірших у Європі. Це означає, що бари та ресторани не працюватимуть щонайменше до середини грудня, а кількість відвідувачів, яку люди можуть приймати вдома, залишатиметься не менше трьох на день.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я закликала усі країни світу готуватися до нових пандемій та інвестувати в систему охорони здоров’я.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!