У 5-річної дівчинки на Львівщині Covid-19 уразив 80% легенів. Дитина під ШВЛ

2243 0
У дівчинки двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80%.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Covid-відділені обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ сьогодні лікують 13 дітей. 5-річна дівчинка перебуває у вкрай важкому стані. Про це повідомили у медзакладі.

Читайте також: Початкову школу та дитсадки не закриватимуть за будь-якого рівня епіднебезпеки, – МОЗ

Дівчинку доставили з Львівщини. У неї двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80%. Дихати їй допомагає зараз апарат ШВЛ.

«Малеча захворіла і все виглядало на звичайну застуду - кашель, нежить, але за три дні симптоми наростали дуже стрімко і з району дівчинку привезли до нас. Зараз наша мультидисциплінарна команда робить усе можливе для порятунку дівчинки», – повідомили у медзакладі.

Якщо рівень кисню буде знижуватися і негативна динаміка буде зберігатися, то дівчинку підключать до ЕКМО.

Додамо, що за словами керівниці управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила, що у місті 80 дітей мають підтверджений діагноз Covid-19.

Читайте також: Від сьогодні Львів у «жовтій» зоні карантину. Які обмеження діятимуть 

Батьків просять не зволікати, якщо звичайна застуда у дітей не минає. Якщо є симптоми коронавірусної інфекції, просять звернутися до сімейного лікаря. Якщо стан дитини важкий, баткьів закликають телефонувати у «швидку» і повідомити медиків про підозру на Covid-19.

Нагадаємо, що Львів сьогодні перейшов у жовту зону карантину і на території міста та області почали діяти нові обмеження. Детальніше читайте тут. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!