У Британії вагітним радять вакцинуватись від Covid-19. Якою вакциною

1814 0
Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI) рекомендує вагітним введення вакцини Pfizer або Moderna.
фото: tabletki.pp.ua

фото: tabletki.pp.ua

У Великобританії сотні тисяч вагітних жінок отримали «зелене світло» на щеплення від Covid-19, після того, як дані досліджень зі США показали, що вакцинація не спричинила небезпечних наслідків для вагітності. Вакцинували у рамках дослідження 90 000 вагітних жінок. Про це інформує The Guardian.

Читайте також: «Я витримаю все». Дружина львівського священника вийшла із критичного стану

Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI) рекомендує вагітним введення вакцини Pfizer або Moderna.

«Жодна марка вакцин від Covid-19 не викликала загроз що до вагітності. Є більше реальних даних про безпеку з США стосовно вакцин Pfizer / BioNTech та Moderna у вагітних жінок – тому ми радимо надавати перевагу цим вакцинам, під час щеплення вагітних», – зазначив професор Вей Шень Лім з об'єднаного комітет з вакцинації та імунізації  JCVI

Медики зазначають, що жінки повинні обговорити ризики та переваги вакцинації зі своїм лікарем, а ті, Але ті, хто має підвищені ризики пов’язані із коронавірусом , повинні негайно прийняти пропозицію про щеплення.

Раніше медики рекомендували жінкам не робити щеплення під час вагітності, через відсутність достовірних даних про вплив вакцини на вагітність.  

Також за результатами досліджень медики рекомендують вакцинуватись жінкам, які намагаються завагітніти, нещодавно народили дитину або годують грудьми.

Читайте також: «Я відмовилась платити і лікарі почали ставитись до мене краще». Про медреформу і львівські пологові

Додамо, що рекомендації МОЗ, дещо відрізняються від тих, що є в інших країн світу. Приміром, в Ізраїлі вакцинують всіх – і вагітних, і тих, хто народив. В Україні жінки після пологів і жінки, які вигодовують дітей грудним молоком, можуть бути вакциновані без застережень. А щеплення вагітних МОЗ радить відтермінувати на пізніше – після пологів. Однак, якщо йдеться про медпрацівницю, то дозволяють робити щеплення попри вагітність, оскільки користь від вакцини переважає над ризиком інфікуватися під час роботи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!