У Данії розфарбували пам’ятник Шевченку в російський триколор

893 0
На постаменті скульптури були давно відомі надписи російської пропаганди.
Фото: зі сторінки посольства України в Данії

Фото: зі сторінки посольства України в Данії

У місті Копенгаген в столиці Данії невідомі сплюндрували пам’ятник Тарасу Шевченку у ніч на понеділок 21 червня. Про це повідомили у посольстві України у Данії. 

«Великий Кобзар був розфарбовий у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити вже давно відомі елементи російської пропаганди», – повідомили у посольстві. 

Вони виступили із засудженнями таких дій і додали, що цей вчинок демонструє всьому світу, що агресія Росії проти України справді є, і не існує жодної громадянської війни, а лише злочини Кремля, які переслідують всі важливі для українців речі в будь-якому місці і світі. 

Читайте також: «Називайте мене Джонні». Історія білоруса, змушеного переховуватися у Львові

«Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна», – пишуть на сторінці посольства у Фейсбук. 

Читайте також: Сьогодні в Україні відзначають День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни 

Сьогодні у посольстві повідомили, що пам’ятник вдалося очистити від кольорів прапора і слоганів російської пропаганди. 

«Розраховуємо, що данська поліція також оперативно відреагує на наше звернення та притягне винних у цьому акті вандалізму до відповідальності», – додають у посольстві. 

Софія Шавранська

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!