У дерев'яних церквах на Львівщині встановлять протипожежні системи

1257 0
Оснащення однієї пам’ятки такою системою коштуватиме близько 200 тис. грн.
Фото Тараса Бабенчука

Фото Тараса Бабенчука

У шести дерев’яних церквах Львівщини встановлять системи протипожежної сигналізації та захист від блискавки. Обладнання змонтують у церквах у Глинянах, Відниках, Дмитровичах, Комарно, Черепині, Вовкові. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради.

Читайте також: Без бляхи та з автентичним ґонтом. Як під Львовом відновлюють унікальні дерев’яні церкви

«На сьогодні такі системи встановлено у 54 дерев’яних церквах. У деяких є системи, які не функціонують належним чином, бо громади не уклали угод на обслуговування з постачальниками. Цього року є потреба у встановленні систем протипожежної сигналізації  в шести дерев’яних спорудах: у Глинянах,  Відниках, Дмитровичах, Комарно, Черепині, Вовкові», – розповів начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини обласної державної адміністрації Василь Петрик.

Оснащення однієї пам’ятки дерев’яної архітектури системою протипожежної сигналізації та блискавкозахисту коштуватиме близько 200 тис. грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!