У Домівку врятованих тварин привезли пташа, що вижило після падіння з гнізда

1620 0
Маленького лелеку рятували ДСНСники і небайдужі люди, на чиїй території було гніздо.
Фото: із Фейсбук сторінки Ореста Залипського

Фото: із Фейсбук сторінки Ореста Залипського

У Домівці врятованих тварин у Львові виходжують маленького лелеку, якого рятували ДСНСники та небайдужі люди. Про це розповів зоолог Орест Залипський.

«Подзвонили рятувальки з МНС, розповіли, що випало лелеченя з гнізда. Ми вирішили, що повертати його в гніздо не потрібно, бо лелеки часто самі скидають з гнізд пташенят коли їм забагато, або немає достатньо корму. Тому ми не ризикнули. Адже такі крихітки рідко виживають після падіння», – каже Орест Залипський.

Він додає, що пташеня у домівку привезли з села неподалік.

Читайте також: Фото дня. У Домівці врятованих тварин готуються випустити на волю врятованих яструбів

Нагадаємо, домівка врятованих тварин знаходиться на вул. Олекси Довбуша, 24 і є повноцінним Центром утримання та реабілітації диких тварин. Графік роботи Домівки: щодня з 10.00 до 17.00 год. 

Розширення території центру відбувається за рахунок важкодоступного пагорбу (гора Стефана), де тварини, що готуються до випуску в природу або такі, які постраждали від людей, можуть перебувати на відстані від відвідувачів і проходити реабілітацію.

Територія, де є вольєри, зараз залишається винятково експозиційною. Тут перебувають тварини, які не можуть бути повернуті в природу, але можуть добре витримувати контакт з відвідувачами.

Тварини потрапляють до центру від мешканців Львова, в результаті порятунку від важких обставин – травми чи жорстокого поводження. В центрі є штатний ветеринар-реабілітолог, що здійснює первинну медичну допомогу та реабілітацію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!