У львівський «Охматдит» госпіталізували сім'ю через Covid-19

9057 0
Діти не потребують інтенсивної терапії.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Львові трьох дітей госпіталізували в «Охматдит». Двоє дітей трьох і тринадцяти років лікуються із татом, у якого підтверджена коронавірусна інфекція. У третьої дитини ПЛР-тест підтвердив наявність збудника. У дітей хвороба протікає із позитивною динамікою. Про це Tvoemisto.tv повідомила директорка львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

Читайте також: Важкохворі діти у Львові опинилися у зоні ризику. Як допомогти?

«У суботу до нас поступили двоє дітей з батьком віком 3 і 13 років. Батько з позитивним Covid-19. У трирічної дитини пневмонія, підтверджена на КТ, і в старшої також прояви коронавірусної інфекції. Діти у стані середньої важкості, з гарячками. Їхній стан стабілізований, із позитивною динамікою», – повідомила Олександра Бурда.

Батько безсимптомний, а мама у важчому стані перебуває в інфекційній лікарні, з коронавірусною інфекцією.

Також вчора, у понеділок, в «Охматдит» госпіталізували 15-річну дитину з одного з районів Львівської області, з високою гарячкою, із підтвердженим ПЛР-результатом. Захворювання триває три дні.

«Діти перебувають у палатах, відведених для лікування коронавірусної хвороби. Вони не вимагають інтенсивної терапії. Ми спостерігаємо позитивну динаміку», – повідомила Олександра Бурда.

Раніше також у дитячу лікарню госпіталізували жінку із двома дітьми. У мами з однією дитинкою підтвердили Covid-19, тож їх перевели в інфекційну лікарню.

Читайте також: У час карантину не залишайте дітей самих вдома і спілкуйтесь із ними. Сім порад психолога

До слова, з обласної інфекційної лікарні виписали дітей, яких госпіталізували напередодні. У тримісячної дівчинки, яку напередодні госпіталізували з підозрою в інфекційну лікарню, Covid-19 не підтвердили.

Зазначимо, що обласна дитяча лікарня «Охматдит» із 3 квітня визначена як така, що приймає дітей з підозрою чи підтвердженим Covid-19.

В Україні з початку епідемії на коронавірусну інфекцію захворіли 1581 дитина, з яких госпіталізували 263 дітей.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!