У Кабміні поки не вирішили, чи підуть діти до школи із 1 вересня

2743 0
Основне завдання Міністерства освіти – це збереження здоров'я учасників освітнього процесу.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

У Кабміні поки що не прийняли рішення про відновлення навчання в школах з 1 вересня у звичайному режимі. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила т. в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Відповідаючи на питання, чи є розуміння і рішення про те, що з 1 вересня діти йдуть до школи, вона сказала, що всередині Кабміну немає такого рішення.

«Поки що адаптивний карантин продовжений до 31 липня. Як буде розвиватися епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але, щоб умови навчання в школі були безпечними», – каже Любомира Мандзій.

Читайте також: Easy English на карантин. Підбірка безкоштовних ресурсів, щоб вивчити англійську мову

За її словами, основне завдання Міністерства освіти – це збереження здоров'я учасників освітнього процесу.

«Я хочу спростувати фейк. У коментарі одному з телеканалів я сказала про те, що навчання вже буде з використанням тих інструментів і технологій, якими оволоділи вчителі. Але це не означає, що з 1 вересня ми перейдемо на дистанційне навчання. Живого спілкування ніхто не відміняв. В тому і суть школи», – додає вона.

Любомира Мандзій уточнила, що до кінця червня спільно з МОЗ готують додаткові протоколи, які будуть визначати заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з з 1 вересня. Чиновниця впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу – з 17 вересня.

Нагадаємо, що школярі та дошкільнята з 12 березня перебувають на карантині, а школу цьогоріч закінчували дистанційно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!