У компанії Moderna заявили про 100% ефективність своєї вакцини від Covid-19 для підлітків

1170 0
Dакцина від Moderna може стати альтернативою для підлітків перед початком шкільного року/
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Американська фармакологічна компанія Moderna, що виробляє мРНК-вакцину від коронавірусу у співпраці із Національним інститутом здоров'я США, оприлюднила результати випробувань препарату на підлітках віком від 12 років. Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на USA Today.

За заявою компанії, вакцина виявилась на 93% ефективною після першої дози й на 100% ефективною через два тижні після другої дози, адже після цього серед учасників не зафіксували жодного випадку Covid-19. Також не виявлено жодних занепокоєнь щодо безпеки препарату, проте за учасниками дослідження стежитимуть протягом року, щоб виявити ймовірні довготривалі наслідки.

Читайте також: МОЗ застерігає від псевдоліків від коронавірусу, що рекламують в Україні

У випробуваннях взяли участь 3700 підлітків, дві третини з яких отримали препарат, а решта – плацебо. У вакцинованій групі не виявили випадків коронавірусу, у контрольній - чотири випадки зараження.

Як пише CNBC, тепер компанія планує звернутись до Адміністрації з контролю за харчами та ліками, щоб отримати дозвіл на щеплення дітей від 12 років. Зараз у США цю групу населення офіційно дозволено імунізувати лише однією вакциною від компанії Pfizer.

Залежно від того, як відбудеться процес затвердження, вакцина від Moderna може стати альтернативою для підлітків перед початком шкільного року й дозволити швидше щепити 17 мільйонів американських школярів цього віку. Хоча серйозні випадки Covid-19 серед підлітків – не часті, від цієї хвороби за час пандемії за офіційними даними померло 316 дітей, у порівнянні із 166 смертями від сезонного грипу у 2019-2020.

Читайте також: На «Арені Львів» планують облаштувати великий центр вакцинації

Напередодні у компанії Moderna повідомили, що ефективність її препарату  94,1%. Перевага вакцини Moderna над препаратом від Pfizer та BioNTech у тому, що вона не потребує зберігання за наднизьких температур.

Нагадаємо, що у Польщі завершили вакцинацію від коронавірусу вже понад 5,5 мільйонів осіб. Станом на 23 травня, повністю вакциновані – двома дозами Pfizer/AstraZeneca/Moderna або однією необхідною дозою Jonhson & Johnson – 5 553 678 осіб. Окрім цього, на кордоні з Польщею українських заробітчан щеплюватимуть від коронавірусу однодозовою вакциною Jonhson & Johnson. Детальніше про це читайте у новині.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!