У Константинополі підписали томос для Православної церкви України

1942 0
6 січня Варфоломій передасть томос до митрополита Київського та всієї України Епіфанія, який привезе його до Києва.
Фото: Петро Порошенко / Twitter

Фото: Петро Порошенко / Twitter

Вселенський патріарх Варфоломій у своїй у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію для Православної церкви України. Про це повідомляє Hromadske.ua.

Читайте також: ПЦУ та УГКЦ домовились про спільну роботу у різних галузях

Цей указ офіційно завершує процедуру отримання незалежності для Православної церкви України. Завтра, 6 січня, Варфоломій передасть томос до митрополита Київського та всієї України Епіфанія, який привезе його до Києва.

Перед підписанням за церковну незалежність України помолилися у церкві Святого Георгія в резиденції Константинопольського патріархату, участь в якому взяли представники Вселенського патріархату, Православної церкви України та української влади. Провів його митрополит Епіфаній.

Читайте також: День Об’єднавчого Собору православних церков пропонують зробити вихідним

Після проголошення томосу та промови Петра Порошенка в храмі прозвучала українська колядка. 7 січня його виставлять у Софіївському соборі. Документ складається з трьох сторінок, а за його основу брали статут Православної церкви України, який ухвалили на Об’єднавчому соборі. 

Читайте також: Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля майбутньої Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-літній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!