У лікарні на вулиці Орлика цьогоріч планують провести першу операцію з трансплантації у дітей

2074 0
Керувати процесом першої трансплантації готові закордонні колеги-медики.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Цього року в міській дитячій клінічній лікарні Львова, що на вул. Пилипа Орлика, запланували провести першу операцію з трансплантації у дітей. Для цього необхідне обладнання на 15 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Першу дитячу трансплантацію, за словами головного лікаря медзакладу Дмитра Квіта, недавно зробили в Києві.

«Трансплантацію можна поділити на три етапи: перший – це підготовка, кваліфікація пацієнта, що йому потрібно робити трансплантацію та звідки брати – від родини чи іншого донора; другий – сама технологія; третій – це післятрансплантаційні спостереження, що може тривати десятки років», – каже він.

Читайте також: Чорнобильська лікарня у Львові отримала хірургічне обладнання для дітей. Фото

Досвід роботи на першому і третьому етапах у львівських лікарів є, вони їздили на трансплантації до Польщі та Бельгії. А коли буде обладнання, – додає він, – будуть готові до самої операції-трансплантації. Керувати процесом першої трансплантації готові також їхні закордонні колеги.

«Це буде вперше така трансплантація у Львові та у західній Україні. У нас зараз під спостереженням перебуває 56 дітей, яким пересаджено печінки. Це діти з усієї України», – додав лікар.

Читайте також: Хто та де може претендувати на безкоштовну трансплантацію у Львові

Окрім того, в лікарні планують впровадити кохлеарну інплантацію у дітей (у межах реалізації проєкту громадського бюджету № 60), а також розпочати організаційні заходи із впровадження трансплантації печінки та нирок у дітей та організацію регіональної структури з надання нейроонкологічної допомоги дітям. Водночас лікарня має у планах створити реанімаційне відділення для трансплантованих пацієнтів та дітей після реконструктивних операцій на шлунково-кишковому тракті і нейрохірургічних втручань.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!