У Лікарні швидкої допомоги з'явився робот-хірург. Що він робитиме

3151 0
Da Vinci прибув до Львова зі США. Зараз робот проходить сертифікацію у МОЗі.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У лікарні швидкої допомоги з'явився робот-хірург Da Vinci. Його застосовуватимуть при видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, злоякісних новоутворень товстої та прямої кишки, а також у генекології та кардіохірургії. Про це повідомив головний лікар медзакладу Олег Самчук на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: ПЛР, КТ та інші обстеження. Куди звертатися у лікарню швидкої допомоги у Львові

«Da Vinci – це мрія кожного хірурга. Він ювелірно і надточно допоможе видаляти найдрібніші пухлини. У лікаря-хірурга, який сидітиме за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, буде додатково ще чотири “руки”, одна з яких – камера, що транслюватиме зображення у тривимірній проекції із 20-кратним збильшенням. Це, як зазирнути всередину пацієнта, не розрізаючи його», – написав лікар.

Операції здійснюватимуть із мінімальними травмами і ризиками для людей, запевняють у лікарні.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Covid-корпус. Фоторепортаж

Зараз робот Da Vinci проходить сертифікацію в Міністерстві охорони здоров'я України. У лікарні сподіваються, що у грудні медики почнуть оперувати пацієнтів з допомогою цього робота. Da Vinci закладу подарував один із меценатів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!