У лікарні швидкої допомоги Львова вперше провели забір нирки для трансплантації лапароскопічно

1166 0
Досі такі операції робили традиційним – через великий розріз.
фото: лмр

фото: лмр

Вчора в Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги провели трансплантацію нирки від живого донора, під час якої вперше зробили забір нирки лапароскопічно, тобто через маленькі розрізи. Про це повідомляє директор лікарні Олег Самчук.

Досі такі операції робили традиційним – через великий розріз. Це вже друга трансплантація в лікарні за цей тиждень. Ще одну операцію хірурги провели у понеділок – також з пересадки нирок.

«Просто зараз наші трансплантологи пересаджують нирку. Забір донорського органу вперше в лікарні відбувається лапароскопічно. Тобто через маленький розріз. Це сучасна технологія, яку ми будемо застосовувати, щоб організм донорів при родинних трансплантаціях швидко відновлювався», – каже він.

Читайте також: Львів’ян закликають стати донорами крові для пацієнтів лікарні швидкої допомоги

Ця трансплантація – друга за тиждень, нирку брату віддає брат. У понеділок органом із сином поділився тато. Окрім цього, кожна трансплантація відбувається державним коштом. Пацієнти, за словами Олега Самчука, за них не платять.

Загалом, за даними пресслужби ЛМР, цього року в лікарні швидкої медичної допомоги провели вже 13 трансплантацій нирок: сім – від родинного донора, і шість – від людей, які стали донорами після смерті.

Для пацієнтів такі операції безкоштовні, оскільки лікарня швидкої медичної допомоги включена в пілотний проєкт МОЗ.

Нагадаємо, що лікарня швидкої допомоги розпочне будівництво злітно-посадкового майданчика перед лікарнею, капітальний ремонт відділення кардіохірургії та трансплантації серця і капітальний ремонт під облаштування інсультного центру.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!