У львівській лікарні почали робити одну з найскладніших операцій на підшлунковій залозі

3242 0
Зараз таку операцію виконують лише в кількох медичних закладах Західної України.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги почали роботи одну з найскладніших операцій на підшлунковій залозі. Про це повідомляють на сторінці медзакладу на Фейсбуку.

«Один із прооперованих– пацієнт пан Богдан, якому 74 роки, і живе він на Жидачівщині. Ще два тижні тому чоловік вважав себе повністю здоровим, але раптова слабість та незвичний колір шкіри стали приводом для обстеження. Так, чоловікові поставили діагноз «пухлина головки підшлункової залози», – йдеться в повідомленні.

Медики пояснюють, що іноді пухлина розвивається там, де проходить загальний жовчевий протік і протік підшлункової залози. Якщо пухлина росте й передавлює протік, людина починає різко жовтіти, як це й сталось у випадку пацієнта.

Додамо, що зараз таку операцію виконують лише в кількох медичних закладах Західної України. Упровадив новий вид оперативних втручань у лікарні керівник Центру хірургії Юрій Шаваров разом із командою.

Фото зі сторінки медзакладу на Фейсбуку


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!