У Львівській лікарні швидкої допомоги жінці видалили кистому вагою понад 40 кг

5013 0
Під час операції жінку двічі реанімовували.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

У Львівській лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію з видалення 35-річній жінці багатокамерної кистоми вагою понад 40 кг . про це ідеться на фейсбук-сторінці лікарні.

У лікарні розповіли, що жінці ще кілька років тому діагностували кисту лівого яйника. Та з червня минулого року живіт почав швидко збільшуватись, їй стало складно рухатись і два останні місяці вона не могла встати з ліжка, а через ризики перетиснення нижньої порожнистої вени змушена була постійно лежати на лівому боку.

Читайте також: У Львові відкрили Центр трансплантології

Коли жінка поступила в лікарню, їй невідкладно провели комп'ютерну томографію та побачили в животі утвір розміром, якого досі не зустрічали. Тож почали готувати жінку до операції.

Лікарі розповідають, що жінку оперували на боку і в процесі видалення кистоми у пацієнтки двічі спостерігалася гіпосистолія, тобто серце майже зупинялося в результаті перерозподілу об’єму цикрулюючої крові, тому команда анестезіологів двічі її реанімувала та повертала до життя.

Операція тривала близько трьох годин, пройшла успішно і пацієнтку перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Читайте також: Як зміниться Львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг

За кілька днів стан пацієнтки стабілізувався. І зараз вона отримує весь необхідний комплекс лікувальних заходів уже в хірургічному відділенні: післяопераційне лікування, щоденні перев'язки та психологічну допомогу️.

Попереду ще час тривалої реабілітації та подальше лікування, що залежатиме від результату патогістологічного висновку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!