У Львівській ОДА назвали передчасним послаблення карантину

2255 0
За останні п`ять днів із 613 нових випадків захворювання на Львівщині, 335 зафіксували у Львові.
Фото: freepik

Фото: freepik

Львівська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила сьогодні, 24 червня, роботу закладів громадського харчування, спортивних і фітнес-клубів.

Однак голова Львівської ОДА Максим Козицький у своєму дописі на Фейсбук зазначив, що «саме показники захворюваності Львова тримають в заручниках всю область і через Львів обласна комісія ТЕБ та НС не може зняти карантинних обмежень для Львівщини».

Читайте також: Ми прийняли рішення припинити думати так, як завжди

«Очільник міста пояснив такі послаблення, як вимушений крок для збереження малого та середнього бізнесу. Рішення не відповідає Постанові Кабміну №392 та рішенню обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій»,йдеться в повідомленні.

Бізнес, за словами Козицького, страждає не лише у Львові, а й у всій області. За останні п`ять днів із 613 нових випадків захворювання на Львівщині, 335 зафіксували у Львові. Тобто більше 50% нових інфікованих у місті Лева.

«Як бачимо, динаміка захворюваності не йде на спад. Тому, коли знову буде здійнятий ґвалт, чому не знімають карантинних обмежень, то влада Львова знову киватиме у бік облдержадміністрації? Мовляв, а ми тут ні до чого, це їх повноваження. Більше того, хто візьме відповідальність на себе після того, як кількість захворювань різко піде вгору після карантинних послаблень у самому Львові? Знову всі каміння полетять у бік Львівської ОДА? Львівський міський голова готовий особисто взяти на себе відповідальність, якщо кількість хворих збільшиться?», – додає він.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

Окрім цього, Максим Козиький наголосив, що наступні кроки щодо послаблення будуть залежати від мешканців, тому попросив їхнього відповідального ставлення до карантинних правил.

Додамо, що, відповідно до нового протоколу щодо послаблення карантину, є два суперечливих пункти. Зокрема, в одному з них йдеться про те, що дозволено лише роботу літніх майданчиків, а в іншому – залів ресторанів.

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!