У Львівському аеропорту вакцинуватимуть не лише пасажирів

1784 0
У центрі вакцинації, що в аеропорту «Львів», щеплять вакцинами Pfizer та CoronaVac.
Фото: Львівський аеропорт

Фото: Львівський аеропорт

У центрі вакцинації, який розташований у львівському аеропорті, щеплення можуть отримати не лише пасажири, а й інші бажаючі. Людей приймають у невеликій кількості в час відльотів і прильотів – відповідно до списку за попередньою реєстрацією. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомила директорка львівського міжнародного аеропорту ім. Данила Галицького Тетяна Романовська.

Читайте також: У Львові відкривають ще 6 центрів вакцинації від Сovid-19. Адреси, вакцини, графік

«Зараз кількість вакцинованих невелика – 10-15 за добу. Центр облаштований для вакцинації пасажирів, які мають бажання отримати щеплення. Інших осіб приймають у невеликій кількості в час відльотів і прильотів – по списку за попередньою реєстрацією. Наразі узгоджуємо найкращий час для вакцинації усіх охочих», – каже Тетяна Романовська.

За її словами, щодо проведення швидких тестів на коронавірус в аеропорту, то пункт тестування розміщений безпосередньо в зоні прильоту, до проходження паспортного контролю. Пункти працюють цілодобово.

«Тестування проходять лише пасажири, які прилітають регулярними рейсами – Стамбул, Варшава, Лондон та інші», – зазначила Тетяна Романовська.

Як наголосила експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики, в.о. генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко-Тімко, в разі виявлення у пасажирів позитивного тесту на ковід, їх поміщають в ізолятор аеропорту.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

«Прикордонники приймають рішення, чи може така людина перетнути кордон, потім викликається бригада Львівського центру медицини катастроф, яка супроводжує особу до місця обсервації. Після огляду лікаря вирішується питання, чи людина буде госпіталізована чи може залишитися на ізоляції», – каже Наталія Іванченко-Тімко.

Нагадаємо, від 6 серпня у Міжнародному аеропорту «Львів» почали робити щеплення. Тут використовують вакцину «Pfizer» та «CoronaVac».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!