У Львові 10-річну дитину підключили до апарату ШВЛ через Covid-19

4902 0
Часто для лікування коронавірусних хворих дітей потрібен дорогий препарат Ремдесивір, якого не вистачає.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Станом на сьогодні у львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ кисневозалежними є відразу троє дітей – двоє 17-річних та одна 10-річна дитина, яка підключена до апарату ШВЛ. Про це сьогодні на брифінгу повідомила директорка Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Читайте також: На Львівщині у хворих на коронавірус дітей стали виявляти цукровий діабет

За її словами, із коронавірусом у лікарні перебуває одна новонароджена дитина, яка народилася від Covid-позитивної матері. Зараз очікують на результати її тестів.

Як каже Олександра Бурда, лише цього місяця, у березні, у Covid-відділення ОХМАТДИТу поступили 43 дитини. Від початку року таких хворих було 160.

«Якщо раніше відсоток позитивних дітей, які поступали у лікарню, становив 30-33%, то тепер – 63%. Контингент тих пацієнтів, які поступає, набагато важчий. На сьогодні у нас є три важкі пневмонії. Усі вони кисневозалежні. Вірус серйозний, проходить мутація, змінюються клінічні прояви. Діти все частіше потребують інтенсивної терапії та реанімації», – каже Олександра Бурда.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі пролікували майже пів тисячі дітей із Сovid-19

Із її слів, таких дітей у лікарні вже не було давно – востаннє ще у жовтні. Загалом зараз ситуація дуже загострюється, тому потрібно вкрай серйозно ставитися до дотримання карантину.

Більшість дітей, які є Covid-позитивними, інфекцію підхопили від батьків.

«Майже у всіх випадках хворіли батьки. Наприклад, у 10-річної дівчинки, яка зараз у досить важкому стані, на коронавірус хворів батько. Проблеми у неї розвинулися досить швидко – вона захворіла лише 7 березня, а зараз вже на апараті ШВЛ», – зазначила Тvoemisto.tv Олександра Бурда.

Також, за її словами, зараз у лікарні є певні проблеми із ліками. Їх не завжди вистачає, відтак частину з них доводиться купувати батькам.

«Наприклад, препарат Ремдесивір ще донедавна в нас був, але останні хворі вже мусять його купувати. У середньому на курс лікування потрібно 5-6 флаконів. Приблизна ціна одного флакона становить 60 доларів», – додала керівниця ОХМАТДИТу.

Нагадаємо, чимало дітей, яких лікують в ОХМАТДИТі від коронавірусу, мають супутні захворювання. Це ускладнює лікування, каже Олександра Бурда. Серед супутніх патологій – цукровий діабет, гематологічні, ендокринні патології, вроджені вади сечовидільної системи, ниркова недостатність.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!