У львівському «Охматдиті» відкрили першу в Україні сімейну кімнату

3220 0
Маленькі пацієнти обласної лікарні зможуть проводити час із рідними в комфортних умовах.

У львівській дитячій лікарні «Охматдит» відкрили першу в Україні Сімейну кімнату Рональда МакДональда, де сім'я може провести час із дитиною й перепочити. На відкриття приїхала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Коли сім’я є поруч, дитина швидше одужує і повертається до нормального життя, сказала вона, виступаючи перед лікарями. Це частина сімейно орієнтованої медицини, яка передбачає залучення всієї родини до процесу лікування та догляду за дитиною у лікарні».

Читайте також: Уляна Супрун у Львові: Усі громадяни матимуть доступ до усіх лікарень

Потреба в сімейній кімнаті зумовлена й тим, що до «Охматдиту» приїжджають пацієнти з усієї області, й часом батькам доводиться проводити в коридорах лікарні цілі дні, поки дитина на процедурах. Можливість перебування батьків у палатах обмежена, адже це може заважати іншим пацієнтам.

«Кімната стає для нашої лікарні точкою неповернення, коли ми починаємо рухатись до сімейно орієнтованої медицини», сказала головна лікарка «Охматдиту» Мар’яна Возниця.

Читайте також: Як одужує львівський «Охматдит»: проблеми, перемоги, перспективи

Фундація «Дім Рональда МакДональда» планує відкрити сімейні кімнати в інших українських лікарнях. За словами голови наглядової ради фундації Ґжеґожа Хмелярського, в першу чергу орієнтуватимуться на ті заклади, що приймають на лікування багато дітей з різних регіонів.

Кошти на облаштування сімейної кімнати зібрали під час благодійної акції «Долонька щастя» в ресторанах McDonald’s у листопаді 2016 року.

Христина Гаврилюк

Фото Анни Ільченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!