У львівському Парку культури відновлюють вхідну арку

1918 0
До кінця жовтня-листопада також планують відремонтувати трибуни стадіону «Юність» та облаштувати гандбольний майданчик.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові завершують реставрувати вхідну арку до центрального парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Ремонт планують завершити до кінця жовтня. Паралельно у парку проводять реконструкцію трибуни стадіону «Юність», ремонтують підпірну стінку, яка з’єднує атракціони і стадіон, та облаштовують гандбольний майданчик. Про це повідомляє ЛМР.

Роботи на цих об’єктах обіцяють закінчити до кінця листопада. За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, арка буде підсвічуватись та стане доступною для маломобільних груп населення.

Вартість капітального ремонту центрального входу, згідно з тендером, становить 1 860 000 грн. Станом на зараз роботи виконали на 60%.

Читайте також: На реконструйованому стадіоні «Юність» відбувся перший матч із реґбі. Фото

«Цінність арки в тому, що разом з огорожею вони формують територію парку. Ми максимально прискіпливо ставимось до питання збереження цієї конструкції. Елементи декору арки та колони вже відреставровані. Секції огорожі, які були в аварійному стані, розібрали. Зараз встановлюємо нові секції огорожі та відновлюємо газон. Роботи досить складні, бо було протікання даху. Зараз важливо зробити водовідведення та встановити освітлення», – каже директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Бугайчик.

До кінця жовтня планують облаштувати гандбольний майданчик на стадіоні «Юність» вартістю 2 042 000 грн. Уже виконали 80% робіт – залили основу майданчика, зробили водовідведення, встановили конструкцію під огорожу та освітлення. Тривають роботи щодо влаштування підпірної стінки. Необхідно ще встановити освітлення, покрити майданчик спеціальним покриттям.

А ось трибуни стадіону «Юність» планують реконструювати до кінця листопада. Їх вартість – 24 867 755 грн. Уже демонтували старі конструкції, вивезли ґрунт та розпочали роботи нижнього ярусу – облаштування підтрибунних приміщень.

Читайте також: У Львові відремонтують стадіон «Скіф»

Нагадаємо, що раніше на стадіоні завершили ремонт роздягалень. А реконструкцію першої трибуни та будівництво роздягалень розпочали ще у 2017 році. Під час ремонту другої трибуни планували облаштувати поле для гри у реґбі.

У 2017 році на реконструкцію трибуни та роздягальні виділили 15 млн гривень. У 2018 році місто профінансувало оновлення стадіону лише на 1 млн гривень.

Нагадаємо, 2016 року розробили проект реконструкції стадіону «Юність», згідно з яким загальна місткість трибуни становитиме 480 осіб, із них 360 – сидячих і 120 – стоячих місць. На стадіоні відремонтували першу трибунуоблаштували сидіння та накриття від дощу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!