У Львові дітям без щеплень не заборонятимуть ходити в школи і садочки

6327 1
Але лише доти, доки немає складної епідситуації.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Маленькі львів’яни, які не мають щеплень, із 1 вересня можуть вільно відвідувати заняття в школах і садочках. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Читайте також: 7-річний хлопчик зі Львова, у якого виявили правець, перебуває в реанімації

Минулого тижня міністерство освіти та міністерство охорони здоров’я рекомендували перевести дітей, які не мають щеплень, на індивідуальне або дистанційне навчання. Втім, каже Зоряна Довганик, за нормативними документами не можна заборонити дітям відвідувати заняття.

«Є закон про запобігання інфекційним захворюванням, але є також наші, освітянські, закони. Наприклад, в правилах прийому дітей до школи і переведення їх в наступний клас зазначено, що відповідний наказ керівника навчального закладу має бути ще в червні. Тобто наші діти вже зараховані до школи і переведені у наступні класи», – говорить Зоряна Довганик.

Окрім того, додає вона, у переліку документів для зарахування дитини до школи немає жодної вимоги про довідку щодо зроблених щеплень. Потрібно подати лише заяву, копію свідоцтва про народження дитини, медичну довідку про загальний медичний огляд, де вказано групу здоров’я і, якщо є потреба, документ про підтвердження місця проживання.

«Для нас немає причини, щоб не допустити дитину до навчання», – каже чиновниця.

Читайте також: Що таке правець та як від нього вберегтися. Інфографіка

Але, говорить Зоряна Довганик, вакцинація є важливою, тож у школах і садочках і надалі проводитимуть просвітницьку роботу з батьками та вчителями за участі медичних працівників.

«Кожні мама і тато повинні розуміти, що це загроза не тільки для їхньої дитини, а й для інших дітей в колективі. У випадку, якщо виникне несприятлива епідситуація, то ми винесемо питання про недопуск до навчання нещеплених дітей на розгляд комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста. Батьки мають бути готові до цього», – каже Зоряна Довганик.

Читайте також: У МОЗ скасували вікові обмеження на вакцинацію від кору

Вона додає, що управління освіти не володіє статистикою про вакцинацію дітей, адже директори не мають права просити довідки про щеплення. Але, говорить чиновниця, в управлінні охорони здоров’я зазначають, що вакцинованих дітей у Львові стало більше.

Олександра Бодняк


Читайте також:
21 Серпня, 2019 15:35
1 Коли настане епідемія, буде вже пізно щось робити. Потрібно якось вирішувати проблему, міністри, думайте.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!